КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ- ФЕБРУАР 2016.

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ

ФЕБРУАР 2016.

Фебруарски репертоар Културног центра Крушевац, по речима заменице директора КЦК Јелене Вељковић, пре свега издваја се реализацијом бесплатних садржаја за школску и предшколску децу у време зимског распуста. По први пут под покровитељством града Крушевца, а у организацији свих установа у култури града и Туристичке организације Крушевац у периоду од 01. Фебруара до 17. Фебруара 2016. Преко двадесет интересантних догађаја улепшаће зимски распуст крушевачким малишанима. Са своје стране КЦК учествује са осам програма међу којима су сјајне радионице, позоришне представе, филмске пројекције, промоције књига...

Завршен је 24. Конкурс Међународног фестивала хумора и сатире „Златна кацига“ који се ове године одржао на теме, НАЦИОНАЛНА КУХИЊА за главни конкурс и ЉУБАВ на конкурсу за младе до 18 година. По речима заменице директора Јелене Вељковић конкурс је оцењен као веома успешан, а пре свега велико интересовање је показано на конкурсу за младе где је пристигло више од 500 радова из Србије, региона али и из Турске, Ирана...Жири ће резултате овогодишњих конкурсних награда саопштити на конференцији за новинаре која је заказана за 06. Фебруар у 12:30 сати у градској кући. Фестивалске награде које се доносе одлуком Савета фестивала као и награда Класово мајсторско перо, биће традиционално објављене 01. Априла на завршној вечери Фестивала.

Посебан осврт заменица директора је учинила на обележавање Дана установе, 18. ФЕБРУАР када се додељује награда СЛОВО ЉУБВЕ- годишња награда Културног центра Крушевац која се додељује ствараоцима и организаторима културног живота, уметницима који свој рад посвећују развоју и ширењу културе и уметности, а који су везани за програмске активности Културног центра Крушевац.

Овом приликом заменица директора Вељковић подсетила је да конкурс за ову престижну награду и даље траје и то до 10. Фебруара, а да право предлагања имају културне, просветне и научне установе и организације.

НАГРАДА 18. ФЕБРУАР ове године неће се додељивати.

На крају, заменица директора, посебно је истакла сјајна музичка дешавања која настављају свој тренд под окриљем Културног центра Крушевац и то најављујући наставак фестивала електронске музике који се десио у октобру, као и гостовање групе ПАРТИБРЕЈКЕРС, 26. Фебруара. У најави је концерт и за 19. Март који, такође, побуђује велико интересовање, а реч је о величанственом вокалу Амири Медуњанин.

Picture 008 Custom

Picture 011 Custom

Picture 009 Custom

Picture 003 Custom

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates