Конференција за новинаре поводом доделе награде СЛОВО ЉУБВЕ

У Културном центру Крушевац, дана 12. фебруара 2016. одржана је конференција за новинаре. Новинарима се обратио директор КЦК мр Мирослав Смиљковић. Том приликом је објавио да је донета одлука о добитнику годишње награде Културног центра Крушевац СЛОВО ЉУБВЕ, а добитник је Епископ Крушевачки др Давид Перовић.

Чланови комисије су:

1. Проф. др Милош Марковић

2. Мр Мирослав Смиљковић, директор КЦК

3. Јелена Протић Петронијевић, уредник књижевног програма

4. Љиљана Панић, координатор програма КЦК

5. Радивоје Симић, уредник музичког програма КЦК

Комисија је предложила др Давида Перовића, а управни одбор КЦК је донео једногласну одлуку да се прихвати предлог комисије.

Епископ крушевачки др Давид Перовић је успоставио одличну и креативну сарадњу са културним и другим институцијама у граду, а посебно са Културним центром Крушевац, где се одазивао позивима и учествовао на програмима . Посебан допринос Епископ Давид је дао својим текстовима у часопису Путеви културе, као и на представљањима књига и отварањима већих културних догађаја као што је Сајам књига и издаваштва Расинског округа. Такође је урађен и заједнички подухват Фестивал православног филма, традиционална сарадња у Светосавској недељи, Видовданским свечаностима а нарочито на програму Распето Косово...

Мора се поменути да је Епископ крушевачки др Давид Перовић угледан професор на Богословском факултету у Београду, уз то стваралац на пољима теологије, књижевности и филма, те као вишеструко посвећен свом звању али и култури и уметности, представља праву личност која заслужује награду СЛОВО ЉУБВЕ.

Награда ће бити уручена 18. фебруара у Белој сали КЦК у 20 сати.

slovo 12 Custom

slovo 4 Custom

slovo 13 Custom

nagrada slovo ljubve izmena 2016 600 x 424

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates