Конференција за новинаре поводом културних дешавања КЦК за јул 2019.

 

Конференција за медије, поводом представљања програма за месец јул

           Представљајући програм за месец јул, директорка Културног центра Крушевац, Виолета Капларевић обратила се присутним медијима:

„Нашу публику очекује богат програм у оквиру Лета културе. Садржајност употпуњује, како бројност, тако и разноврсност програма, као и сам локалитет. Месец јул биће обојен музичким догађајима, дечјим представама, градским манифестацијама али, и програмима у сеоским срединама. Свакако да ће наш први програм у овом месецу бити посвећен најмлађим суграђанима. На радост наших старијих, али и и младих Крушевљана, поново ћемо реализовати програме у Пионирском парку. Јуче је почео са радом објекат „Парк“ који сада има модернији изглед, али са свим програмским садржајима од раније и састоји се од угоститељског дела и дечје играонице. На кружној сцени ћемо вечерас отворити и званично Лето културе. Идеја је да нашу најмлађу публику поново вратимо у Пионирски парк. Очекује нас једно дивно вече у пријатном амбијенту, дечја представа, дружење са маскотама и аниматорима, наступ државних првака из плесног клуба Крушевац и балетска секција КЦК.“

У даљем обраћању медијима директорка Културног центра Крушевац, Виолета Капларевић је рекла да када је у питању дечији програм, на овој сцени ће 19.јула бити изведена и дечија представа „Цврчак и мрав“. „Културу диши-маскоте и слаткиши“ још једна је од веселих дечијих менифестација која ће бити одржана 26.јула у центру града.

             На кружној сцени Пионирског парка, у оквиру предвиђеног музичког програма Лета културе, 18. јула биће одржан концерт Павла Панина и музичког састава „Маестро бенд 037“.

           4.априла на Летњој сцени КПЗ биће одржан концерт групе „Cave dogs”.Ово ће бити први од три планирана концерта у јулу. Концерт крушевачких младих рок група биће одржан у истом простору 24. јула, док ће последњи дан јула бити у знаку рока и концерта групе „Црви“. Клуб КЦК такође ће бити простор у коме ће се одвијати програми у оквиру Лета културе, почев од 11. јула када ће се крушевачкој публици представити Енигма акустик бенд. Концерт Драгице Радосављевић Цакане предвиђен је за суботу, 20. јула на платоу Дома синдиката.

             Љубитељи класичне музике, имаће прилику да уживају у концерту наших пијанисткиња Милкице Радовановић и Милене Поповић у суботу 6. јула у Мозаик сали. Гости концерта биће дуо МАРОЛ који чине Марија Милосављевић (флаута-вокал) и пијаниста Оливер Рушке. Пред композиција класичне музике, на репертоару ће бити и обраде филмске и наше традиционалне музике.

           Организациона једниница Културно просветне заједнице и ове године традиционално, посвећује пажњу најзначајнијим догађајима, по седамнаести пут, данима Станислава Биничког у Јасици и Беловодској розети, чија организација и реализација датира од скоро пре пола века. Такође у јулу месецу биће одржано и Бистричко коло у Дворану и Дани Огњене Марије у Крвавици. Песничка слава - Богородица Тројеручица биће обележена у ОЈ КПЗ 25. јула.

          Ове године, по четрдесетчетврти пут, у Парку скулптура одржаће се Беловодска розета, манифестација осмишљена са идејом да се представи уметничко стваралаштво и традиција у раду са каменом, како би се живот на овом простору учинио богатијим и садржајнијим. Ова традиционална манифестација одржава се од 1975. године У Белој Води, средином јула месеца. Почев од 1988. године, у знак признања за уметнички, културни и научни допринос српској култури, заслужним појединцима додељује Камена розета. Први добитник Камене розете била је Десанка Максимовић, а затим Матија БећковићЕмир Кустурица и други.  Ове године, програми и остала културна дешавања у оквиру Беловодске розете одржаће се од 8. до 4. јула . На Савету ове традиционалне манифестације одлучено је да овогодишњи добитник буде Љиљана Хабјановић Ђуровић, једна од најзначајнијих и најчитанијих писаца савремене српске књижевности.

               За љубитеље писане речи и поетског театра на репертоару за текући месец наћи ће се позоришна представа Блиски странци, која ће бити одржана у петак 5. јула у извођењу АТП Чкаља (Бела сала КЦК), као и поетски програм „Пет песника и Ви“ у Клубу КЦК, у организацији „Поезије СРБ“, 12. јула од 20 сати.

2020  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates