Репертоар културних дешавања за СЕПТЕМБАР 2021.

Културни центар Крушевац  је за месец септембар припремио  богат филмски  и ликовни програм, књижевне и музичке вечери,  као и учешће у оквиру  традиционалних манифестација, значајних за  очување  народног културног стваралаштва.
 
Почетак септембра обележен је отварањем традиционалне манифестације "Падешки кладенац", представљањем књиге Цеце Станковић "Србијом ми срце куца" и обележавањем Међународног дана писмености. За љубитеље писане речи, у оквиру књижевног програма КЦК, најављујемо представљање  књига  "Агава" проф. Олге Петковић и  "Хоћу мирно да спавам" ауторке Тање Ђурић, као и окупљање у оквиру пројекта промоције младих песника, када ће  студенти и средњошколци говорити своју поезију на тему "Сунце". 
 
Поред десете Фолклоријаде "Расино заиграј" и учешћа КУД-ова Културног центра Крушевац на Пољопривредном сајму, почетак јесени обележиће и друга по реду манифестација Чарапански дани, у оквиру које ће бити постављене изложбе радионица старих заната, ревија и додела веома вредних награда на избору за најлепшу чарапу, за коју је конкурс у току. У оквиру Чарапанских дана одржаће се концерт Ненада Милевског. 
 
Септембар је резервисан за упис деце у уметничке радионице  и секције КЦК-а. Упис је у току, за децу од 4 до 18 година у Уметнички студио за говор и глуму, Школу плеса, Балетску секцију, Креативни курс гитаре, Дечији хор КЦК, Радионицу за креативно писање и поетски театар и Ликовни студио Маја Олић, чији ће рад  бити представљен на Јавном часу 16. септембра. Такође, када је у питању ликовна уметност, крушевљани ће моћи да погледају изложбу  "Духови улице" аутора Радована Станојевића у Легату Милића од Мачве, од 23. септембра, када ће бити отворена, до половине октобра. 
 
Септембар је и месец у коме се обележава  Светски дан мира. Традиционално, 21. септембра Културни центар Крушевац у сарадњи са Асоцијацијом за културу мира и толеранцију са Музејом мира без зидова Крушевац, обележава овај значајан датум за наш град, који је  због свог миротворног рада дугог већ скоро шест деценија, носилац два највећа признања Уједињених нација - Медаље и Весника мира. 
otkazano
 
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates