ОДЈЕЦИ ФЕШТА

   Победници овогодишњег ФЕШТА ( Фестивал школског театра, Крушевац 2017.) ОШ "Свети Сава" из Читлука учествовали су на 8.Међународном фестивалу дечијих и омладинских представа (ДОПС) у Јагодини који се одржава од 23-28. октобра 2017. године. Представа "Низ зечију рупу", текст Сандра Максимовић, режија: Ирена Миловановић, Драгана Арсић и Сандра Максимовић, а у извођењу ученика школе из Читлука, према избору петочланог Уметничког савета Фестивала изабрана је у пет представа у дечијој конкуртенцији.
    Овом представом, у понедељак 23. октобра,  отворен је овогодишњи ДОПС коме је предходило и свечано отварање Фестивала. Поред представе из нашег округа у овој конкуренцији учествовали су:Дечије позориште из Владичиног Хана са представом "Снежана и седам патуљака", Креативни студијо "Чаролија" из Новог Сада са представом "Учитељица", Драмски студио "Петар Пан" из Крагујевца са комадом "Ружно паче" и Градско позориште из Бечеја са "Пипи дугом чарапом".
    На ДОПС-у се такмиче и представе у омладинској конкуренцији из Струмице-Македонија, Лебана, Мишара, Зрењанина и Бечеја. 
    Жири овогодишњег Фестивала чине драмски уметници Калина Ковачевић и Раде Марјановић, као и представник града домаћина.
    Након првог дана Фестивала, када је одиграна представа "Низ зечију рупу" ОШ "Свети Сава" из Читлука, одржана је конструктиван и  интерактиван разговор учесника-глумаца, сарадника и представника школе и Културног центра Крушевац са члановима жирија.

    Фестивал траје до суботе 28. октобра када ће бити проглашени и победници у обе категорије.

Jagodina 1 Jagodina 4

Jagodina 5 Jagodina 6

2018  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates