ЗАПОЧЕО 20. ФЕСТИВАЛ ШКОЛСКОГ ТЕАТРА ГРАДА КРУШЕВЦА 2024.

ОШ „Вук Караџић“- ЧАРОБНА СВИРАЛА

Позоришни празник, 20. ФЕШТ, у Крушевцу граду глумаца, започео је у среду, 17.априла 2024. када се на сцени Беле сале представила ОШ „ Вук Караџић“ са својом драмском секцијом трећег разреда. У режији Зорице Капор, изведена је представа ЧАРОБНА СВИРАЛА. У представи су играли: Алекса Марковић, Неда Николић, Михајло Стојановић, Тамара Крстић, Растко Гмијовић, Дуња Милојевић, Петар Медаровић, Слободан Петровић, Марта Радевић, Магдалена Чукарић, Теодора Милитећ и остали ученици одељења III/4. Сценографију потписује Зорица Капор, костимографију Љиљана Анђелковић, светла и тон Александра Радојевић, а музику Драган Маринковић.

Ове године представиће се девет основних школа, Фестивал ће трајати до 27. априла, традиционално проглашење победника и додела награда одржаће се у Крушевачком позоришту, 8. маја у 12 сати, кад ће се за све учеснике 20. ФЕШТА извести поклон представа“Ружно паче“ у режији Зорана Лозанчића.

Председник овогодишњег жирија је Лидија Ужаревић, драмски уредник КЦК, уз чланове: Зорицу Дуковић, проф. драмске уметности и Даницу Петровић, дипл. глумицу.

Представе оцењује и вршњачки жири, где по речима председнице жирија Лидије Ужареревић „ученици имају прилику да се едукују о култури,бонтону у позоришту и другим аспектима“ и то је још једна од специфичности овог Фестивала јединственог у Србији.

Фестивал сваке године окупља много пријатеља : Мини пани ДОО, Агрофинанс ДОО, Југопревоз Крушевац, Креативни центар, ПУ Ната Вељковић.

Све представе се играју од 19 сати на сцени Беле сале.

Покровитељ је Град Крушевац.

Добро дошли!

prvi dan 10 prvi dan 14

prvi dan 27 prvi dan 12

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates