БИОСКОП “КРУШЕВАЦ” од 15. до 21. маја 2014.

БИОСКОП КРУШЕВАЦ

ПРОЈЕКЦИЈЕ У ДИГИТАЛНОЈ ТЕХНОЛОГИЈИ

17.  и  18.05.2014.      

 

КУЋА ВЕЛИКОГ МАЂИОНИЧАРА

(СИНХРОНИЗОВАН)       -  85 мин.

*17.5.2014.          у   16,оо

*18.5.2014.          у    12,оо    14,оо   и   16,оо

Жанранимација, авантура, синхронизовано, 3Д
Синопсис: Мало и напуштено маче током велике олује проналази склониште у најчуднијој могућој кући, чији је власник остарели мађионичар. У кући се налази велики број необичних апарата и живописних створења. Нису сви обрадовани што виде придошлицу, па тако Зека и Миш кују заверу да избаце малено маче на улицу. Ствари постају још горе када стари мађионичар оде у болницу, а његов похлепни нећак схвата да има прилику да добро заради тако што ће продати кућу. Наш мали јунак је одлучан да себи избори место у необичном друштву, па помаже откаченом мађионичаревом помоћнику у борби за спас свог новог дома.
     

Цена карте: 250,оо   динара

 

ГОДЗИЛА

3Д  -  123 мин.

 

*17.5.2014.      у   18,оо  и   20,30                                         

 

*18.5.2014.      у   18,оо  и   20,30                                       

 

Жанракција, научна-фантастика, трилер
РежијаГаретхЕдвардс
Улоге:АаронТаyлор-Јохнсон,ЕлизабетОлсен,БрyанЦранстон
О филму: Годзила је импресивни научно-фантастични спектакл у којем је дивовско радиоактивно биће отпорно на сва оружја људске врсте. Застрашујућа и немилосрдна Годзила натераће становнике Земље да се удруже, међутим, то можда неће бити довољно да је победе…

Цена карте250,оо   динара

 

ФИЛМСКИ ПРОГРАМ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ

(СТАНДАРДНА ТЕХНОЛОГИЈА)

БИОСКОП КРУШЕВАЦ

15, 16, 19, 20  и  21.5.2014.

 

НУЛТА ТЕОРЕМА

17,оо    19,оо   21,оо   

 

Жанр: драма,фантазија,научна-фантастика              Трајање: 107 Мин.

Улоге:

Кристоф Волц, Мелани Тијери, Дејвид Тјулис, Мет Дејмон, Бен Вишо...

 

Режија:

Тери Гилијам.


 

 

 

Ексцентрични и повучени компјутерски геније који живи у корпоративном свету Џорџа Орвела вођен је егзистенцијалним гневом. Он ради на мистериозном пројекту, тзв. Нултој теореми, математичкој формули која ће најзад потврдити да ли живот има некакав смисао. Само једном у свом животу он је успео да искуси снагу љубави и пожелео да разуме разлог због којих људи постоје.

 

О ФИЛМУ

 

„Нулта теорема“ бави се друштвом будућности, а заправо жели да каже нешто субверзивно о друштву садашњости. Гилијам директно критикује савремено адвертајзинг друштво и показује до ког нивоа апсурда оно може да еволуира. Он је изјавио да „Нулта теорема“ спада у део трилогије дистопијских сатира уз „Бразил“ и „Дванаест мајмуна“.

 

Главни лик „Нулте теореме“ је информатичар по имену Коен, који ради са дигиталним ентитетима комплексинијим од бројева. Његов највећи сан је да ради од куће, далеко од „корпоративних кутија“ у које смештају раднике, где ће моћи да чека умишљени телефонски позив од некога ко ће му рећи шта је смисао живота. Социјално изопштени Коен на крају ће добити дозволу да ради од куће, али на специјалном пројекту „менаџмента“ који се зове доказивање Нулте теореме, то јест теорије по којој је све у свемиру бесмислено и све ће се завршити како је и почело – великим праском у ништавило...

Цена карте: 200,оо динара        Информације: 429-247      421-208

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates