Premijera dokumentarnog filma ,,Mudrost traume” dr Gabora Matea

novak film

Premijera dokumentarnog filmaMudrost traume” dr Gabora Matea u Srbiji i zemljama regiona u septembru

KRUŠEVAC, četvrtak, 21.9.2023. u 21 sat, BIOSKOP KRUŠEVAC

U organizaciji Novak Đoković Fondacije u okviru programa “Podrška, ne perfekcija”, dokumentarni film ,,Mudrost traume” dr Gabora Matea biće premijerno prikazan u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Skoplju, Podgorici, Ljubljani i Sarajevu, kao i drugim gradovima širom Srbije i regiona.

U periodu od 18. do 30. septembra, 40 projekcija filma biće prikazano u 24 grada i šest zemalja našeg regiona. Sedam projekcija imaće status premijera i biće praćene panelima, na kojima će stalnu postavku činiti suosnivačica i globalna direktorka Novak Đoković Fondacije – Jelena Đoković, programski direktor NDF i koautor programa „Podrška, ne perfekcija“ – Smiljana Grujić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu (nekadašnja Fondacija „Tijana Jurić“) – Igor Jurić, kao i lokalni stručnjaci.

U Mudrosti traume putujemo zajedno sa lekarom, autorom bestselera i dobitnikom Ordena Kanade dr Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava sa povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti. Ovo je filmsko putovanje sa čovekom koji je svoj život posvetio razumevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kom živimo.

U ovom filmu trauma je predstavljena kao nevidljiva sila koja u velikoj meri utiče na naše živote. Ona oblikuje način na koji živimo, način na koji volimo i način na koji shvatamo svet oko nas. Dr Mate nam daje novu viziju: društvo informisano o traumi u kom roditelji, nastavnici, lekari i društvo u celini nisu fokusirani na potiskivanje simptoma i osuđivanje, već žele da razumeju izvore iz kojih u ranjenoj ljudskoj duši izviru zabrinjavajuća ponašanja i bolesti. On nam ukazuje na put individualnog i kolektivnog isceljenja.

Pridružite se u ovoj jedinstvenoj prilici dok se pod okriljem Novak Đoković Fondacije  okupljamo da istražimo „Mudrost traume“ i krenite na putovanje samosvesti, isceljenja i rasta. Projekcije filma, kao uvod u razgovore i radionice koji slede nakon toga sa Dr Mateom, obećavaju da će biti obogaćujuće iskustvo koje će ostaviti trajan uticaj na pojedince i zajednice širom Balkana.

Zvanični partneri Novak Đoković Fondacije na projektu dokumentarnog filma „Mudrost traume“ su Cineplexx i Volvo.

Ulaz je slobodan.

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates