Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 70 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.
Од самог почетка рада, па до данас, у неприкидном смо узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује креативни рад на образовању младих за културна стремљења и презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине.
Циљ нам је да створимо нову организациону културу на темељима онога што је до сада рађено, јер ово је кућа која има резултате. Нашим додатним делатностима ћемо покушати да подигнемо ефективност и ефикасност у послу, на тај начин што ћемо понуду у делатностима које нам нису основне, да поправимо са аспекта тржишног уплива, маркетинга, боље понуде и организације. Морамо да будемо најбољи у ономе што стварамо за наше циљно тржиште.
Бренд ове куће је “Златна кацига” и она остаје основа, а што се мене тиче, инсистираћу да граду вратимо *Свечаности слободе*, онај сјај из ранијих времена, и то ће људи из ове куће одрадити, и мислим да ће Крушевљани бити задовољни… Нећемо запоставити ни један од наших програма које имамо. Заиста смо задовољни тимом искусних људи у свим областима које покривају и урадићемо најбоље за наш град и културу града.
Културни центар Крушевац је водећа установа у култури града Крушевца. Мала креативна јединица која се бори са теретом тешких економских времена са циљем да истраје у својој мисији. Окренути градској и сеоској средини, нагиње афирмацији свих оних који културу носе својим ликом и делом и оних, који културу чувају и гаје у аматерским срединама и условима. Мисија Културног центра Крушевац је да сачува оно што треба да се памти и направи и подстакне нешто што треба да остави траг. Наша врата су отворена свима, грађанима Крушевца, и свим истинским пријатељима културе.

Урадићемо најбоље за културу града Крушевца...

djКултурни центар Крушевац има нови тим, и изванредне људске ресурсе. Али у старту, као привредник и економиста кажем да се и ова фирма у овом критичном времену суочава са проблемом неликвидности, али исти успешно и решава...

Телефон: 037 423-025

И-мејл: kck@kck.org.rs

Get Adobe Flash player

Архива сајта...

АРХИВА САЈТА КЦК
 
Архива КЦК
2008 -2011
Архива КЦК 2012

Важни линкови

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НОВЕ КЊИГЕ АФОРИЗАМА ПРЕКИНУТ ЈЕ ЛАНАЦ КРИМИНАЛА, САД ИМАМО ДВА!

Аутор: Јован Арсић Јовче

Издавач: Културни центар Крушевац

У Музеју винарства и виноградарства у Александровцу одржано је још једно представљање нове књиге књиге афоризама Јована Арсића. Као и на промоцији у КЦК, у пријатном и инспиративном амбијенту Музеја, бројна публика је са пажњом пратила овај догађај.

Присутне је најпре поздравила директорка Музеја винарства и виноградарства Нела Ћурић у име домаћина и организатора, а то су поред Музеја винарства, још и КПЗ Александровца и Завичајни музеј Жупе. Иницијатори овог догађаја су били Иван Брборић, директор завичајног музеја Жупе и Бобан Јовановић, секретар КПЗ Александровца.

Учесници програма, поред аутора били су (у име издавача, КЦК): Лидија Ужаревић, водитељ програма и Јелена Протић Петронијевић, уредник, затим, проф.др Милош Марковић, рецензент, Горан Ћеличанин, илустратор, Вељко Стамболија, критичар, Јелисавета Сауловић, Богдан Бонџић, ђаци Средње школе Свети Трифун који су читали афоризме из књиге, Снежана Драгићевић и Ивко Михајловић, специјални гости аутора. Штимунг и посебну боју овом сусрету су дали Душан Пејчић-Дуца, хармоника, Радмила Бајић, вокал и Милан Бата Петровић, гитара.

И овом приликом се видело и показало колико је корисна и драгоцена сарадња међу културним инстутуцијама, да се увек из те сарадње ствара нови квалитет.   Јован Арсић Јовче је као оригинална личност српске сатире, човек из народа који живи у жупском селу Боботе, благородне природе и бритког језика, повезао неколико градова Расинског округа: Крушевац, Александровац и Варварин. И додаћемо један његов афоризам за крај: НИЈЕ НАШЕ ВРЕМЕ ПРОШЛО, САМО НАМ ЈЕ САТ СТАО!

                                                Јелена Протић Петронијевић

Pp 2

IMG 20170705 194134

Pp 4

Pp 1

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА КЦК - Webplayer

СтартПретходна123СледећаКрај