ПРЕДСТАВЉАЊЕ НОВЕ КЊИГЕ АФОРИЗАМА ПРЕКИНУТ ЈЕ ЛАНАЦ КРИМИНАЛА, САД ИМАМО ДВА!

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НОВЕ КЊИГЕ АФОРИЗАМА ПРЕКИНУТ ЈЕ ЛАНАЦ КРИМИНАЛА, САД ИМАМО ДВА!

Аутор: Јован Арсић Јовче

Издавач: Културни центар Крушевац

У Музеју винарства и виноградарства у Александровцу одржано је још једно представљање нове књиге књиге афоризама Јована Арсића. Као и на промоцији у КЦК, у пријатном и инспиративном амбијенту Музеја, бројна публика је са пажњом пратила овај догађај.

Присутне је најпре поздравила директорка Музеја винарства и виноградарства Нела Ћурић у име домаћина и организатора, а то су поред Музеја винарства, још и КПЗ Александровца и Завичајни музеј Жупе. Иницијатори овог догађаја су били Иван Брборић, директор завичајног музеја Жупе и Бобан Јовановић, секретар КПЗ Александровца.

Учесници програма, поред аутора били су (у име издавача, КЦК): Лидија Ужаревић, водитељ програма и Јелена Протић Петронијевић, уредник, затим, проф.др Милош Марковић, рецензент, Горан Ћеличанин, илустратор, Вељко Стамболија, критичар, Јелисавета Сауловић, Богдан Бонџић, ђаци Средње школе Свети Трифун који су читали афоризме из књиге, Снежана Драгићевић и Ивко Михајловић, специјални гости аутора. Штимунг и посебну боју овом сусрету су дали Душан Пејчић-Дуца, хармоника, Радмила Бајић, вокал и Милан Бата Петровић, гитара.

И овом приликом се видело и показало колико је корисна и драгоцена сарадња међу културним инстутуцијама, да се увек из те сарадње ствара нови квалитет.   Јован Арсић Јовче је као оригинална личност српске сатире, човек из народа који живи у жупском селу Боботе, благородне природе и бритког језика, повезао неколико градова Расинског округа: Крушевац, Александровац и Варварин. И додаћемо један његов афоризам за крај: НИЈЕ НАШЕ ВРЕМЕ ПРОШЛО, САМО НАМ ЈЕ САТ СТАО!

                                                Јелена Протић Петронијевић

Pp 2

IMG 20170705 194134

Pp 4

Pp 1

2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates