КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ - САЈАМ 2017.-

Данас је у Медија центру Културног центра Крушевац одржана конференција за медије поводом предстојећег Сајма књига и издаваштва, у организацији Културног центра Крушевац, Историјског архива Крушевац и крушевачке Народне библиотеке. Директори установа су представили програме учешћа, почев од програма представљања, жирирања за књигу године, као и издавача године.

- Пут који води до бољег и праведнијег света, није могућ без њеног величанства књиге. Желимо да скренемо пажњу на значај књига, издаваштва, духовног живота, можемо слободно рећи опстанка нашег народа. Право да учествују на овом Сајму имају сви издавачи са територије Расинског округа. Учешће могу узети и самостални издавачи, који живе на територији нашег округа. Овим путем желимо да позовемо све љубитеље књига да нам се придруже, рекла на конференцији за медије в.д. директора Културног центра Крушевац, Виолета Капларевић.

Поред в.д. директора Културног центра Крушевац, на конференцији су своје програме представили и суорганизатори, директорка Народне Библиотеке Снежана Ненезић и директор Историјског архива Ненад Соколовић, који су велика помоћ и подршка у раду Сајма од његовог обнављања 2011. године.

Почетак рада Сајма, 10. октобра, у 11.00 сати, свечано ће објавити Миња Субота. Поред њега, госте ће поздравити Горан Новаков и Мирослав Кокошар, који су уједно и учесници овогодишњег Песничког фијакера који ће бити одржан истог дана у организацији Културног центра Крушевац.

Sajam 2017 plakt IMG 6096

IMG 6097 IMG 6104

2020  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates