Представљање књиге СВАКОМ ЈЕДНОМ СУНЦЕ СИНЕ

 Поводом Дечије недеље, у оквиру ПОСЕБНОГ ДАНА, у Белој сали представљена је и збирка поема намењена деци са посебним потребама под називом "СВАКОМ ЈЕДНОМ СУНЦЕ СИНЕ" Татијане Ђурић,  крушевачког писца и професора разредне наставе. Књигу је објавила новоформирана издавачка кућа "Змајевање" из Крушевца, ове годуне.

    Промоцију су отворили малишани предшколске забавишне групе "Бубамарац" и ученици првог разреда ОШ "Јован Поповић" који су извели одломак из прве поеме "Дедино посебно благо". Поред аутора о књизи су говорили рецензенти књиге Слободанка Миладиновић, педагог и Зоран Ђурић, писац и књижевни критичар. Стихове су говориле: Радмила Савић и Љиљана Радовановић из Удружења глувих и наглувих Крушевац, као и Нина Милетић из Савеза слепих Крушевац. Овом приликом прочитан је и приказ који је о књизи "Сваком једном сунце сине" написао психолог Станимир Трифуновић.
     Вече је музички обојио Иван Пелајић, професор, рок-музичар и фронтмен крушевачког бенда "Трећа смена", као и један од аутора композиције "Заједно" коју је снимио са децом са посебним потребама и која је изведена на промоцији.
    Пре почетка програма публику су на улазу дочекали малишани из ОШ "Бранко Радичевић", обучени у ликове из Татјанине књиге, делећи знаковну азбуку коју користе чланови из Удружења глувих у Србији.

 

Sunce 12

 

Sunce 7

 

Sunce 14

 

Sunce 3

2019  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates