КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ-САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА

 

У понедељак, 15. октобра 2018. године у Медија центру КЦК одржана је конференција за новинаре, а поводом предстојећег Сајма књига и издаваштва Расинског округа.

На конференцији су говорили директорка КЦК Виолета Капларевић, директорка Народне библиотеке мр Снежана Ненезић и директор Историјског архива Ненад Соколовић.

Како је директорка КЦК Виолета Капларевић истакла, очекује нас богат пратећи програм, уз мноштво промоција, презентација и песничких сусретања.

„Неформално познат као празник књиге, Сајам књига сваке године угости бројне писце и издаваче Расинског округа који представљају своја актуелна издања. Наша кућа, Културни центар Крушевац заједно са Народном библиотеком и Историјским архивом, настоји да Сајам све више напредује, са жељом да Сајам књига учини доступним свим љубитељима књиге, али и онима који ће то тек постати“, навела је директорка КЦК.

Сајам књига и издаваштва Расинског округа, 9. по реду, одржава се у Клубу КЦК и трајаће до 18. октобра. Овогодишњи Сајам отвориће писац и директор Библиотеке у Косовској Митровици Милан Михајловић.

Између осталог биће представљено друго проширено издање Прича из незаборава архимандрита мр Алексеја Богићевића, као и ново издање часописа Путеви културе.

Другог дана Сајма своје издаваштво између два Сајма представиће Народна библиотека и Историјски архив Крушевца, док је у Биоскопу Крушевац представљање књиге др Марије Ранђеловић Шах- мат насиљу. Вечерњи део програма резервисан је за промоцију издања Поезије СРБ, а у наставку традиционални Песнички маратон.

Последњег дана Сајма биће проглашени добитници награда за најбољу књигу и издавача године Расински цвет, а после затварања манифестације дружење са писцем епске фантастике Александром Тешићем.

Организатори Сајма су Културни центар Крушевац, Народна библиотека и Историјски архив града Крушевца. Покровитељ манифестације је Град Крушевац.

KonfSajam 15

 

KonfSajam 16

 

plakat za sajam 2018a

2019  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates