ОТВОРЕН САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА

 

ПРВИ ДАН САЈМА КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА 2018.

Отворена књига

 

         Сајам књига и издаваштва Расинског округа свечано је отворен у уторак 16. октобра 2018. у 11 часова поздравним речима помоћнице градоначелника Крушевца за друштвене делатности Јелене Милановић, и специјалног госта сајма, књижевника и директора библиотеке ,,Вук Караџић“ из Косовске Митровице Милана Михајловића.

Милан Михајовић је након уводне беседе и неколико својих песама прогласио сајам отвореним. О биографији и делу Милана Михајловића говорио је Небојша Лапчевић као о ,,особеном гласу из Косовско-метохијског поетског јата“.

   У наставку програма сајма у 12 часова представљен је нови број 28. Путева културе излагањем Уреднице часописа за уметност и културу Јелене Протић Петронојевић.

У представљању броја посвећеном теми ХРАБРОСТ, учествовали су многи сарадници часописа по рубрикама: поезија, проза, афоризам, путописи, ликовна критика, музика, дечји кутак, филозофија, осврти...

У Белој сали КЦК, у 18 часова промовисана је књига ,,Приче из заборава“ анхимандрита мр Алексеја Богићевића, старешение манастира Свети Лука у Бошњану. Овој књизи која је друго проширено и допуњено издање говорила је Љубица Петковић.

otvaranje 63 otvaranje 67

 otvaranje 86otvaranje 92 

otvaranje 111 otvaranje 142

2019  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates