Представљање књиге ХРАМ ОД УСПОМЕНА

 

 

 

 

 

Културни центар Крушевац у сарадњи са Високом пословном школом струковних студија "Др Радомир Бојковић"- Крушевац и Високом школом за пословну економију и предузетништво  - Београд организовао је промоцију песничке књиге професора др Славка Каравидића под називом "Храм од успомена".
Ова високшколска установа проглашена је, од стране стручног жирија, издавачем године на овогодишњем Сајму књига Расинског округа. Као део награде и признања је и могућност представљања издавачке делатности школе у оквиру програма Културног центра. Тим школе одлучио је да то буде вече поезије и музике, а све захваљујући професору Каравидићу, који поред тога што предаје на овој школи и пише научне радове пише и поезију.
"Храм од успомена" је Каравидићева друга објављена збирка песама. Издавач је Центар за културу и образовање Аранђеловац  2012. године. По мишљењу проф.др Марије Чукановић Каравидић, која је један од рецензената, ова "књига је Славков  лирски дневник свакидашњице, холограм његове душе, искрено, животом спознат за трајни несмирај."
На промоцији у Крушевцу, поред аутора, говорио је и представник школа-суорганизатор, Ђорђе Минков. Песме из књиге читали су полазници Школе говора и глуме КЦК :Јелена Недељковић, Милена Маринковић и Небојша Милосављевић. Музички тренутак припао је ученицима средње музичке школе "Стеван Христић. Наступили су: Лука Миркоски, виолина , уз клавирску пратњу професора Јелене Василијевић, класа професора Дијане Стојановић и солисти на хармоници Никола Радосављевић, Душан Сврзић и Никола Јовановић, класа професора Горана Арсића.
2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates