ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ 33. БРОЈ ПУТЕВА КУЛТУРЕ

plakat PK 33 Copy

 

У Клубу Културног центра, а поводом Сајма књига Расинског округа и месеца књиге, представљен је 33. број часописа за културу и уметност ПУТЕВИ КУЛТУРЕ. Тема новог броја часописа је КЊИГА.

На почетку овог посећеног културног дешавања присутне је поздравила Виолета Капларевић, директор Културног центра. Програм је водила Јелена Протић Петронијевић, уредник часописа, а неки од аутора су представили своје прилоге овом приликом. Међу њима су били: Михајло Ћирковић, афористичар, Златибор Крамарић који је објавио причу у овом броју као и Светлана Цеца Станковић, затим Гордана Симић која се обратила поводом текста у рубрици БАШИНА, уз кратак одломак-монолог из Јефимијине Похвале Кнезу Лазару, поводом текстова из рубрике ЕСЕЈИ обратили су се публици Вељко Стамболија, Миланка Милосављевић Милосављевић и Горан Илић. Неку реч о свом тексту из рубрике ТЕОЛОГИЈА проговорио је Иван Миладиновић, теолог. О рубрици ИЗЛОЖБЕ говорила је Марија Стојадиновић, уредник ликовног програма, а о свом тексту о гостовању уметника са Косова и Метохије говорио је Момир Драгићевић, песник и градски већник за културу.

Своје песме објављене у рубрици КЊИЖЕВНА ОМЛАДИНА прочитали су Лука Кијачић и Јована Живковић, средњошколци, а такође и Немања Петронијевић, драматург, задужен за рад са младим ствараоцима.

Техничка подршка: Марко Вишњић, Бранислав Симић

Putevi 17 Putevi 4

Putevi 19 Putevi 1

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates