ДОДЕЛА НАГРАДА СА СВЕТОСАВСКЕ РАДИОНИЦЕ 2023.

 

Уочи Савиндана, у Галерији Беле сале, у четвртак, 26. јануар 2023. године, уручене су награде најбољим ученицима, средњошколцима који су учествовали на овогодишњој Светосавској радионици, а која традиционално окупља талентоване младе људе који умеју, желе и имају шта да кажу о Светосављу.

Награде се састоје од дипломе, књиге и новчаног дела. Награђеним ученицима обратила се заменица директора Културног центра Крушевац, Марија Цветковић и уручила им награде.

Прву награду

на овогодишњој Светосавској радионици Културног центра Крушевац добио је Александар Гашић, ученик четвртог (IV/3) разреда Медицинске школе у Крушевцу, (професор српског језика Биљана Солеша). Тема награђеног рада: Спасава вера кроз љубав дела.

Другу награду

је добио Лука Кијачић, ученик трећег (III/11) разреда Гимназије у Крушевцу, професор Мирјана Бојковић. Тема награђеног рада, песма: Спасава вера кроз љубав дела.

Трећу награду

добила је Катарина Николић, ученица првог (I/11) разреда Гимназије у Крушевцу, професор Марија Лукић. Тема рада, есеј и песма: Да ли је могуће бити на путу светосавља данас.

На радионици је учествовало 10 ученика из Гимназије, Медицинске школе, Машинске школе.

             Жири

 .          Љиљана Панић, социолог, координатор програма КЦК

            Јелена Протић Петронијевић, проф.књижевности, уредник књиж.програма КЦК

            Немања Петронијевић, драматург, координатор рада Књижевне омладине

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates