Представљање књиге поезије Немање Петронијевића

kriza IDENTITETA

Немања Петронијевић је рођен у Крушевцу. Завршио је гимназију у родном граду и дипломирао драматургију на Академији уметности у Београду. Тренутно седи, чита и пише у Крушевцу, али ради и као драмски уредник у Културним центру под чијим кровом је у понедељак, 27. новембра  2023, представљена његов прва објављена књига, збирка песама ,,Криза идентитета бр. 416". 

Петронијевић је у претходном периоду писао прозу, цртице, драме за одрасле, комаде за децу, драматизације текстова других писаца. Окупљања и организује Књижевне омладине у оквиру Културног центра (као наставак рада Поетског театра) и овај чин га подстиче да пише стихове. Уз помоћ колега, сарадника и младих песника објављује поменуту песничку књигу. Збирку је објавио Културни центар, уредник и лектор Јелена Петровић Петронијевић, дизајн корица, илустрације и прелом Јелена Ивановић.

На промоцији у Белој сали, поред аутора, говорили су и читали песме из збирке пријатељи, колеге, сарадници: Јелена Протић Петронијевић, Јелена Ивановић, Јелена Вељковић, Драгослав Ђорђевић, Димитрије Микарић, Лука Кијачић и Лидија Ужаревић.

IMG 3905

IMG 3913 IMG 3924

IMG 3916 IMG 3914

IMG 3918 IMG 3901

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates