"Утроба предака"

У понедељак, 15. априла, у Белој сали представљена је најновија објављена књига "Утроба предака" Светлане Дуњић из Чачка.
     Светлана је рођена у Гучи 1971. године, завршила је Саобраћајни факултет у Београду, живи и ради у Чачку. Пре "Утробе предака" објавила је роман "Пут у повратак" ( Књижевна омладина Србија, награда "Пегаз" на Међународном сајму књига 2019.) и збирку новелета " Игрокази белином", 2021.
     "Утроба предака" је њена трећа прозна књига коју је објавио "Графопринт" из Горњег Милановца, крајем 2023. године. Заснована је , као и претходна издања, на истинитим догађајима и бави се животом, човеком, природом, људским добротом, вером, православљем, али и падовима, разочарењима, немоћима и људским страховима. Роман је подељен на више различитих прича које се нижу у једној грани лозе породичног стабла једне породице, а које дају одговор на недаће, муке које су имали потомци. То је дирљива прича о судбини девојчице Радмиле у чијем животу, али и у животима њених потомака дешавају се тектонски поремећаји. Роман се бави и темом абортуса, празноверицом, али и проналажењем правих путева, молитвом и вером у Бога.
     На промоцији у Крушевцу, поред аутора, учествовали су: Јана Јефтовић, члан Драмског студија КЦК и Вук Ђурђевић, ученик трећег разреда основне музичке школе "Стеван Христић", хармоника
promocija 4 promocija 9
promocija 8 promocija 1
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates