СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА 2016.- ДОДЕЛА СВЕТОСАВСКЕ ПОВЕЉЕ

Светосавска академија
понедељак, 25 јануар 2016

 

Уочи Савиндана, у Крушевачком позоришту одржана је Светосавска академија на којој је Зорану Томићу, уручена Светосавска награда за 2015. годину.

 

Благослов и молитвене жеље, присутнима је упутио Епископ крушевачки Господин Давид.

 

У име града Крушевца, скуп је поздравио градоначелник Драги Несторовић.

 

 

Беседу о првом српском архиепископу, оснивачу школа, болница и манастира, говорио је протојереј Мирослав Пешић, старешина Цркве Покрова Пресвете Богородице на Расини.

 

Овогодишњу Светосавску награду, (Повеља и новчани део), коју крушевачки Културни центар додељује као највише признање појединцима за достигнућа у области културе, просвете и науке, градоначелник Крушевца Драги Несторовић уручио је Зорану Томићу, мастеру економије из Крушевца.

 

Зоран Томић, рођен је 1988. године. Своја највећа достигнућа постигао у области науке. Тренутно је докторант на Економском дакултету у Нишу, где је ангажован као демонстратор на предметима Јавне финансије и Монетарна економија, и апсолвент је физике на Природно математичком факултету у Нишу. Активно се бави промоцијом науке како у Крушевцу, тако и у Србији. У Крушевцу је 2010. године покренуо астрономско друштво „Еурека“.

 

У програму су учествовали мешовити и дечији црквени хор „Свети Кнез Лазар“ и монаси манастира Суково.

 

Светосавској Академији присуствовао је начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, заменик градоначелника Крушевца Јасмина Палуровић, председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић,директор КЦК мр Мирослав Смиљковић, помоћник директора КЦК Виолета Капларевић, као и представници свештенства, јавног, привредног, политичког и културног живота.

 

Организатори су Православна епархија крушевачка, Град Крушевац, Културни центар и Крушевачко позориште.

 

akademija 17 Custom

akademija 27 Custom

akademija 41 Custom

akademija 50 Custom

12592651 494317037444178 6657458719844446213 n Custom

akademija 54 Custom

akademija 9 Custom

akademija 14 Custom

akademija 21 Custom

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates