Концерт Националног ансамбла КОЛО на Слободишту

У препуном амфитеатру Слободишта, у оквиру ВИДОВДАНА 2013, одржан је 22.06.2013. године концерт Националног ансамбла Коло, у организацији Културног центра Крушевац, а под покровитељством Министарства културе Србије и Града Крушевца. Крушевљани су уживали у 12 кореографија које је, поред 15-очланог оркестра извело 12 играчких парова фолклорног ансмбла Коло.

Концерту су присуствовали: градоначелник Крушевца Братислав Гашић и заменик градоначелника Синиша Максимовић са сарадницима, директор КЦК мр Мирослав Смиљковић са сарадницима и припадници политичких партија, јавног и културног живота Крушевца.


Лепе ли су нано девојке из ансмбла КОЛО...


...а ни момци не заостају...


... а сви тако добро играју...


Концерту су присуствовали градоначелник Крушевца Братислав Гашић
и заменик градоначелника Синиша Максимовић са сарадницима


Мића Живановић - јавни правобранилац Града Крушевца, мр Мирослав Смиљковић
- директор КЦК , Јелена Вељковић - заменик директора КЦК


Национални ансамбл Коло одржао је синоћ (22.06.2013.) концерт у препуном амфитеатру Слободишта, а Крушевљани су уживали у 12 кореографија које је, поред 15-очланог оркестра извело 10 играчких парова

Према речима директора Кола Драгана Милинковића, ансамбл је у претходних 65 година био путијући амбасадор тада Југославије потом Србије, а високу професионалност демонстрирали су и Крушевљанима уз исти ентузијазам као и на наступима у Метрополитену, Карнеги холу, Бољшој театру и другим најпрестижнијим дворанама широм света.

„Коло“ иза себе има 140 кореографија, за њихове ношње кажу да су покретни музеј, и имају мноштво националних и међународних признања. Навикли су, истиче шеф играча Владан Животић, на различите услове и просторе где наступају.

Последњи наступ Кола на Слободишту био је пре 10 година, (Иначе претходни наступ Кола у Крушевцу, али у Хали спортова због кише, био је 20.06.2009. године поводом ВИДОВДАНА 2009.) а у јубиларној сезони припремају нове кореографије које ће, кажу, радо извести Крушевљанима наредне године у истом простору и истом поводом.

Јасмина Илић - РТК


 Иначе претходни наступ Кола у Крушевцу био је 20.06.2009. године поводом ВИДОВДАНА 2009.
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates