РАСИНСКА БАЈКА

КРУШЕВАЧКО ПОЗОРИШТЕ

24. МАЈ 2017. У 12 САТИ

Данас је у посети Крушевцу био заменик амбасадора Аустралије Глен Морисон. У Градској управи, пријем за њега су приредиле председник Скупштине Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић и помоћник градоначелника Оливера Дреновац. Повод посете је пројекат „ Расинска еколошка бајка „ , којом се утиче на свест деце , пре свега ученика нижих разреда основних школа, да стичу еколошка знања, понашање, културу и спознају вредности.

„ Расинска еколошка бајка“ је пројекат којим се обједињавају позоришна интерактивна представа, ( текст Радмила Максимовић, адаптација и режија Лидија Ужаревић, игра Драмски студио „ Бата Миладиновић“ КЦК ), еко квиз у коме су аниматори јунаци - глумци из бајке и интерактивна предавања под називом „ Екологија, шта је то“. Део програма била су и предавања, презентације, и поетско – музички колажи из веронауке , уз ангажовање школских вероучитеља. Манифестација је реализована током априла и маја у градским и сеоским срединама.

Обиласку школа претходила је ликовна колонија одржана у ОШ „ Веселин Николић“, чији су ученици цртали ликовне радове на тему екологије, од којих је осмишљена бојанка као награда најуспешнијим учесницима квиза.

Пројекат је подржан од стране Крушевачке епархије, Округа, Града, Школске управе, КЦК, Удружења за заштиту животне средине “ Расина“, а током реализације укључила се и Аустралијска амбасада.

Поздрављајући присутне госте, професор доктор Радмила Максимовић јавно је похвалила установу Културни центар Крушевац, за изузетну подршку и најквалитетнију сарадњу у граду Крушевцу.

"Изражавамо задовољство што имамо част да сарађујемо са градским већником Радмилом Максимовић и захваљујемо јој се на пригодним речима."

Директор КЦК мр Мирослав Смиљковић

rasinska 3

rasinska 10

rasinska 29

rasinska 111

rasinska 168

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates