ОВОГОДИШЊИ ДОБИТНИК НАГРАДЕ СЛОВО ЉУБВЕ – САЊА МАКСИМОВИЋ

ОВОГОДИШЊИ ДОБИТНИК  НАГРАДЕ  СЛОВО ЉУБВЕ   –  САЊА  МАКСИМОВИЋ

 Жири је донео одлуку да Награду СЛОВО ЉУБВЕ коју додељује Културни центар Крушевац, ове године добије  Сања Максимовић. Чланови Жирија су: Братислав Алексић, кустос у Народном музеју у Крушевцу, Виолета Капларевић, директор КЦК, Ненад Блажић, главни и одговорни уредник КЦК и Марија Стојадиновић, уредник ликовног програма КЦК.   Образложење Жирија  за додељивање ове угледне награде која је намењена најбољим сарадницима  Културног центра Крушевац  јесте да је Сања Максимовић дала пун допринос учествовањем у манифестацијама и  догађајима које је организовао Културни центар Крушевац, које су битне за Град Крушевац, а посредно и за очување  српске културе и традиције. 

Ред је да поменемо основне податке из биографије овогодишње добитнице награде. Сања Максимовић је рођена 12. октобра  1994. у  Крушевцу. Завршила је Основну школу Станислав Бинички у Јасици.Своје таленте показала је већ  као ђак основне школе. Упоредо је завршила нижу а затим и Средњу музичку школу Стеван Христић у Крушевцу, одсек: соло певање. Уз то свира и клавир. У току школовања бавила се рецитовањем, певањем и вођењем програма. После средње музичке школе уписује Факултет педагошких наука, на Универзитету у Крагујевцу, смер: учитељ, где завршава и мастер студије.

Ради у Основној школи Јован Јовановић Змај у Мудраковцу, показује љубав према свом послу и велики ентузијазам, како пише у  пријави на конкурс за ову награду, а по речима директорке школе,  Јасне Живковић Брајковић.

Сања Максимовић је активна и веома ангажована у културним манифестацијама у граду. Била је члан етно групе БЕЛА ВИЛА, члан крушевачког хора СРПКИЊА, Културно уметничког друштва ЈАСИКА и Етно-певачког ансамбла ЛАЗАРИЦЕ.

Рецитаторске способности  и успехе показала је на програмима: Светосавска академија, ВИДОВДАН, Такмичење села града Крушевца, на  Међународним фестивалима  СНАЖНИ ДУХОМ  2017. и 2018. године, приликом Свечане академије поводом 180 година од ослобађања Крушевачке нахије од Турака, на Такмичењима рецитатора средњих школа града Крушевца и тд...

Као рецитатор награђена је за прво место 2012. и 2013. године  од стране Културно просветне заједнице Крушевац, а за треће место 2012. године на Регионалном такмичењу...

Као вокални солиста  Сања је добитник бројних награда и признања. Може се рећи да  готово нема манифестације у граду Крушевцу  у којој она не учествује. Да поменемо и ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ У СЕЛУ ШАВРАНЕ, Годишњу приредбу КУД-а  ВУК КАРАЏИЋ из Треботина, Жабара и Мале Врбнице, победник је Дванаестог такмичења певача аматера ЛОМНИЧКИ ЂЕРДАНИ, водитељ је и вокални солиста на Такмичењу рецитатора за одрасле недавно одржаном  у Културном центру Крушевац... И тако даље, тешко је побројати све улоге, како певачке, тако и рецитаторске, па и водитељске у културном животу Крушевца које је испунила својим гласом и талентом млада Сања Максимовић.

Треба поменути и Повељу коју је добила за допринос очувању српске традиционалне музике, као и освојено треће место за солистички наступ са етно групом  Лазарице  на 12.ФЕСТИВАЛУ ИЗВОРНИХ ГРУПА СРБИЈЕ ПЕВАЈ СРБИЈО, 2018.године као и за прво место на Међународном фестивалу изворних песама и игара Бело ленче у Врању 2018.

Сања Максимовић је протекле године  гостовала и у емисијама ЖИКИНА ШАРЕНИЦА на РТС 1 и на Happy телевизији у емисији ПОСЛЕ РУЧКА, у БОЖИЋНОЈ ЕМИСИЈИ на ТВ БРАНИЧЕВО...

Укратко: талентована, амбициозна и увек одазвана и заинтересована за развој и очување културног и традиционалног стваралаштва,волонтер- сарадник на бројним манифестацијама Културног центра Крушевац, досегла  је и до Годишње нагрде  СЛОВО ЉУБВЕ.  

44038446 1945189682216741 344055695345188864 n

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates