"Село моје завичају мио"

У недељу, 12. маја 2019. године, на дан Светог Василија Острошког Чудотвоца, у основној школи Пасјак, одржана је трећа по реду манфестација "Село моје завичају мио".Организована је повод осам векова Српске православне цркве, а тема овогодишњег литерарног и ликовног конкурса била је "Црква у мом селу". Учесници конкурса били су ученици подручних одељења из Бовна, Гаглова и Пасјака ОШ "Владислав Савић Јан" од првог до четвртог разреда. 
    Поред мештана, појединаца из Пасјака, Веркана Гвозденовића и Милоша Стојадиновића, суорганизатори су били: Културни центар Крушевац, Турстичка организација Крушевац, Крушевачка епархија, Народна библиотека Крушевац, ПУ "Ната Вељковић", удружење "Перо", АТП "Чкаља", покровитељ Град Крушевац.
    На конкурс се јавило двадесет и пет ученика у обе категорије. У категорије писана форма прво место припало је Алекси Жујковићу из Пасјака, друго Наталији Милошевић из Бовна, а треће Јелена Милосављевић из Пасјка. Жири за ову форму радио је у саставу: Јелена Протић Петонијевић, Љиљана Панић и Лидија Ужаревић из КЦК.
   Најуспешнији у ликовној области били су: Анастасија Радивојевић из Гаглова- прво место, Софија Мијајловић из Бовна, друго место и Анђела Гешовић из Бовна, треће место. Чланови жирија били су такође радници КЦК: Јелена Ивановић, Ана Башић и Марија Стојадиновић. У овој категорији додељене су и две специјалне награде Михајлу Петровићу и Јани Петровић.
    Награде су се састојале од диплома, књига, а првонаграђени су добили слике, дар ликовне уметнице Милке Лисинац, некадашњег ученика школе у Пасјаку. Овом приликом Милка Лисинац уручила је и поклон-слику директору ОШ "Владиислав Савић Јан" Ивану Илићу.
    Манифестацију је отворио Предраг Миленковић, помоћник градоначелника за омладину и спорт, а беседу на тему овогоидшње Манифестације изговорио је протојереј Мирослав Пешић.
    У програму су учествовали: Сања Ивановић, вокални солиста, професори Павле Панин и Бобан Николић, чланови КУД-а "Ћуковац" Велики Шиљеговац и чланови-глимци Аматерско-позоришне трупе "Чкаља": Тијана Црноглавац, Иван Богићевић и Стефан Марковић. Програм је уредила и водила Лидија Ужаревић.
    Пријатељи Манифестације били су: Водовод Крушевац, ФАМ Крушевац, БГ продукт, Дунав осигурање, Прва петолетка Трстеник, Иде воз, Србијашуме, перионица "Лала", радио "Таша", поједнинци Милка Лисинац и Мирослав Петровић.
Verkan 31 Verkan 91 
Verkan 104 Verkan 83
Verkan 52 Verkan 93
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates