Čekajući teatar- deseti deo

Čekajući teatar X

Ove nedelje, za našu rubriku, pripremili smo malko drugačije delo. Neće to biti film rađen po predstavi već predstava prebačena na male ekrane direktno sa Brodveja, ali uzevši značajnost i impakt ovog dela, valjalo bi ga pomenuti.

Hamilton (2020) režija Tomas Kali

            Sa jako malo sumnje u glasu može se reći da je Diznijeva ekranizacija “Hamiltona” najbolja stvar koja se desila ove godine. To i nije neka stvar, rekli bi. Godina 2020. se još nije ni završila a i generalno je jako loša godina. Sa druge strane, ako postoji ijedno drugo delo ili makar i misao koja je pogurala civilizaciju korak napred, onda se to vešto krije od publike.

            Hamilton je jedno moderno delo ispunjeno svežinom. Ovaj mjuzikl je odličan spoj tradicije i istorije jedne nacije (američke, naravno) sa savremenom muzikom i kulturnim nasleđem. Jednom rečju, “Hamilton” je više od dvesta godina istorije sabijeno u visoko estetsko delo koje ne pušta do samog kraja. Tamo gde mu fali sadržaja, vešto prekriva svojom poletnošću, energijom, šarmom a tamo gde sadržaja ima, ima ga na pretek podjednako za ljubitelje transparentne umetnosti kao i za one koji vole da čitaju između redova.

Za kraj vam ostavljamo isečak samog mjuzikla sa oficijalnog kanala jer je jedna slika hiljadu reči a jedan video zapis hiljadu slika pa procenite sami.

https://www.youtube.com/watch?v=BQjGGrKRL8o

U međuvremenu, uživajte u vrućini, vidimo se i u avgustu, kada će svet možda biti lepše mesto.

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates