Представљање КУД-а „Чарапански вез“ Кобиље

О МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ КОБИЉЕ

Месна заједница Кобиље налази се у централном делу града Крушевца. Обухвата насељена места Велико Головоде, Кобиље, Станци и заселак ''Коса'' Ловци.

На територији месне заједнице постоје 3 четвороразредне школе, подручна одељења ОШ '' Јован Јовановић Змај'' , Дом Културе у Кобиљу , сеоски Дом у Станцима, велики број приватних фирми у Великом Головоду.

Култура становања је на високом нивоу. Велико број објеката, како стамбених тако и економских је савремене изградње. Са комплетном инфраструктуром.

Ту су и удружење пензинонера, ловаца, фудбалски клубови, култрурно уметницко друштво које заузима велику улугу у дешавањима на територији месне заједнице.

Поносни смо на своје грађане, то су углавном вредни, радни и поштени људи, а има и лекара, професора, правника, доктора наука, а такође се можемо похвалити и пољопривредницима којих из године у годину има све више. Ратарство , поврђарство, воћарство је у наглом порасту у протехклих годину дана.

Што се тиче инфраструктуре и уређења села ту се заиста можемо похвалити.

На територији Месне заједнице урађено је:

  • Канализациона мрежа Велико Головоде и Кобиље, крећемо са прикључцима

  • Реконструкција Дома културе у Кобиљу

То су две највеће инвестиције на територији наше месне заједнице, било је ту и улагања у зграду месне заједнице и других инвестиционих активности.

Ове године очекујемо асвалтирање пута кроз Кобиље и можемо рећи да смо презадовољни сарадњом са руководством града Крушевца.

Кобиље 3 Кобиље 4 Кобиље 5

Кобиље 2

 

Кобиље 1

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates