Виолета Капларевић добитник признања "Златна значка" КПЗ Србије

Виолета Капларевић, директорка Културног цетра Крушевац, добитница је признања  ''Златна значка'' Културно-просветне заједнице Србије за 2021. годину, традиционално поводом 65 година рада. Како стоји у образложењу жирија којим је председавао проф. Милован Витезовић,  признање се додељује за ''дугогодишњи допринос развијању културних делатности - за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе народа и народности Републике Србије''.

''Златну значку'' додељују Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Признања Културно-просветне заједнице Србије, за 2021. годину, додељена су у Народном позоришту у Београду, посленицима културе за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос, као и за очување и обнављање угашених програма и успешан рад који се огледа у садржајнијим и богатијим програмима, како стоји у образложењу награде додељене Виолети Капларевић.

Овогодишња ''Златна значка'', поред директорке Културног центра Крушевац, уручена је и Драгославу Гогићу, дугогодишњем новинару Дописништва РТС-а из Крушевца.

znacka 1

znacka 2 znacka 6

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates