Полагање цвећа код споменика ПАЛИМ РУСКИМ ВОЈНИЦИМА

Поводом Дана ослобођења Крушевца у другом свеском рату, 14. октобра, у знак сећања на храбре руске војнике, ослободиоце нашег Града, положено је цвеће на споменик посвећен палим борцима Црвене армије на Расини. Цвеће су положили представници града, војске, удружења, организација, политичких партија, као и гости из Русије.

Догађају су присуствовли представници побратимског града Липецка на челу са Евгенијем Чуносовим из руске Регионалне друштвене организације „Савез официра ваздушно - десантне армије и ветерана ратних операција“. Поводом доградње споменика на Расини, која је реализована захваљујући пријатељима из Липецка, као и крушевачком Удружењу ратних ветерана „Бојево братство“ и Града Крушевца, додељене су медаље и плакете: Јасмини Палуровић, градоначелници Крушевца, Предрагу Вукићевићу, председнику Скупштине, Драгану Јаковљевићу, председнику Удружења ратних ветерана „Бојево братство“, Владимиру Раичевићу и Драгославу Јанковићу.

У уметничком програму учествовали су: Андријана Петровић и Ива Мијајловић, класа професора Јелена Стојиловић, ученице другог разреда ниже музичке школе “Стеван Христић” и Лидија Ужаревић. Уметнички програм и техничка подршка Културни центар Крушевац.

  

 

  

2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates