ЗАВРШЕН 18. ФЕСТИВАЛ ШКОЛСКОГ ТЕАТРА - ФЕШТ 2022.

Овогодишњи Фестивал школског театра града Крушевца ( ФЕШТ), осамнаести по реду, завршен је проглашењем победника и доделом награда у Крушевачком позоришту у четвртак, 5. маја. По традицији организована је поклон представу за крај дружења, тако да су учесници Фестивала имали прилику да погледају "Три прасета" у режији Зорана Лозанчића, у извођењу глумачког ансамбла позоришта Крушевац.

          Ове године такмичиле су се четири основне школе: "Бранко Радичевић", "Деспот Стефан", Горњи Степош, "Веселин Николић" и "Станислав Бинички", Јасика. Учешће је узело око 70 ученика - глумаца, педагога, професора, наставника, сарадника. Представе је погледало близу 300 гледалаца.

          Стручни жири радио је у следећем саставу: Лидија Ужаревић, председник и уредник КЦК и чланови, ученици Гимнзије: Јана Јефтовић, одељења за сценску и аудио визуелну уметност и Лука Димитријевић, филолошко одељење.

          Додељено је седам специјалних и четрнаест главних награда, као и повеље и захвалнице за учешће свим учесницима и пријатељима Фестивала.     За најбољу представу 18. ФЕШТ-а проглашена је представа ОШ "Станислав Бинички" из Јасике "Вештичија деклинација", настала по тексту Љиљане Павловић Ћирић, а у режији професора Иване Међедовић.

          Друго место припало је ШОСО "Веселин Николић" и представи "Чаробна крила". Треће место равноправно су поделиле представе "Није лако бити друг" ОШ "Бранко Радичевић" и "Православље и знамените личности", ОШ "Деспот Стефан" из Горњег Степоша.

          Награде, које су се састојале од диплома, књига и новчаних средстава, уручили су чланови жирија, као и Јелена Тодоровић, заменк градоначелника за друштвене делатности града Крушевца и директор КЦК и Фестивала Вилета Капларевић, која је и поздравила учеснике и награђене.

          Организатор Фестивала је Културни центар Крушевац, покровитељ Град Крушевац. Пријатељи: ДО Агрофинанс, Крушевачко позориште, Позориште лутака Ниш, Креативни центар, Југопревоз Крушевац.

          Првопласирана прдстава биће гост 7. маја на 7. Међународном фестивалу дечије драмске игре "Глумијада" у организацији Дечијег културног центра Београд.

 

 

2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates