32. ЗВЕЗДАНО ЗДРАВИЊЕ

zvezdano zdravinje 2022

 

1zdravinjeee 6

 

У Здравињу је по  тридесетдруги  пут,  на летњој позорници порте Цркве Светог Ђорђа, отворена  манифестација „Звездано Здравиње“.  У свечаном програму отварања, поред домаћина наступили су чланови фолклорног ансамбла „Чарапани“,  КУД „Герасим Вујић“ из Коњуха и КУД „Бела Рада“ из Мешева. Заменица директорке Културног центра Крушевац Марија Цветковић, у име организатора ове традиционалне манифестације,  исказала је велико задовољство  због  континуиране сарадње у области културе са локалним културно-уметничким друштвом и МЗ Здравиње и том приликом поздравила је присутне представнике градске власти, директоре јавних предузећа и установа, мештане, госте и учеснике програма.
zdravinjeee 3
У суботу 13. августа на програму је Пети звездани котлић – Гулашијада, у уторак 16. августа Ликовна колонија, а за наступајући викенд планирани су „Звездани вишебој“ и „Звездано дечије поподне“. У оквиру овогодишње манифестације, биће организована Звездана шљивовица – такмичење у избору најбоље ракије, разноврсни културно уметнички програми и вече традиционалне и духовне музике.
zdravinjeee 7
Манифестација се завршава  28. августа – Литургијом у јутарњим сатима и целодневним Звезданим сабором, чиме ће бити обележено 90 година освећења  Цркве Светог Ђорђа  и постојања Здравињске парохије.
 zdravinjeee 3
 
 
Организатори 32. Звезданог Здравиња су: Културни центар Крушевац, КУД „Миодраг Вучковић“, Црквена општина Здравиње и Месна заједница Здравиње, а покровитељ манифестације је Град Крушевац.
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates