МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА

plakat Miholjski susreti sela 2022 Copy

 

Културни центар Крушевац као реализатор и Град Крушевац као носилац пројекта су по први пут на територије града Крушевца,успешно организовали Манифестацију „Михољски сусрети села“.

Министарство за бригу о селу је и ове године расписало конкурс за пројекте под називом „Михоњски сусрети села“, ја јасним циљем програма: обогаћивање друштвеног и спортског живота становништва на селу, неговање традиционалног начина живота и очување културно-историјског наслеђа.

Ове године потписано је 87 уговора са представницима локланих самоуправа за доделу бесповратних средстава по јавном конкурсу за организовање манифестације „Михољски сусрети села“, и чија реализација траје од 1.јула до 1 децембра текуће године, уз учешће око 1.300 села и око 150.000 посетилаца и учесника програма.

Програм је дефинисан од стране Владе Републике Србије , у склопу своје укупне политике бриге о селу, са укупним буџетом од 41 милион динара.

Културни центар Крушевац је Манифестацију „Михољски сусрети села“ по први пут реализовао у Великом Шиљеговцу, садржајно и организацијски, по узору на већ традиционално такмичење села града Крушевца са јасним циљем, унапређења друштвеног и спорстског живота становништва на селу уз посебан акценат на неговање традиције и културно-историсјког наслеђа, каже директорка Културног центра Крушевац, Виолета Капларевић.

У такмичарском делу програма наступило је седам културно-уметничких друштава и то из: Мешева, Каоника, Великих Купаца, Крвавице, Падежа, Каменара и Великог Шиљеговца, као овогодишњег домаћина Манифестације „Михољски сусрети села“ .

Стручни жири манифестације, донео је једногласну одлуку да прво место и златну медаљу додели КУД-у „Ћук“ из Великог Шиљеговца, друго место и сребрну медаљу КУД-у „Каонички извори“ из Каоника и треће место и бронзану медаљу додели КУД-у „Чарапанка“ из Крвавице.

Уз препуној сали Дома културе у Великом Шиљеговцу, програму су поред више стотина посетилаца присуствовали и наченик Расинског управног округа Иван Анђелић, заменик градоначелнице Града Крушевца Александар Јовановић, народна посланица Невена Ђурић као и представници јавног живота града.

Siljegovacc 38 Siljegovacc 55

Siljegovacc 23 Siljegovacc 43

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates