ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ – БЕЛА ВОДА

У Белој Води, на Западној Морави, одржано је традиционално, 22. по реду, витешко надметање за часни Богојављенски крст. До крста је први допливао Крушевљанин Лазар Крстић, двадесетогодишњи студент, коме је ово четврта витешка победа. Као победнику, златни крст и победнички плашт уручио му је заменик градоначелнице Александар Јовановић. Ове године и поред кише и набујале Западне Мораве, у воду је скочило 110 пливача од којих најмлађи има 8 година, а најстарији 66 година.

У културно –уметничком програму учествовао је КУД „ Герасим Вујић“ из Коњиха са певачком групом и вокални солиста Јана Милановић из Јасике.

Уз народну посланицу Невену Ђурић, председника ОО СНС Крушевац Ненада Андрића, председника Скупштине Општине Трстеник Герасима Атанасковића, многобројних директора јавних предузећа и установа, многобројна публика и ове године бодрила је пливаче и пружила подршку организаторима.

Организатори су Културни центар Крушевац, МЗ Бела Вода, МЗ Стопања, МЗ Бресно Поље уз покровитељство Града Крушевца и општине Трстеник.

 

 

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates