ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА – ПАКЛЕНА ПОМОРАНЏА

Премијера представе ПАЛКЕНА ПОМОРАНЏА одиграна је у суботу, 4.3.2023. сцени Беле сале.

Као завршни део Културоциклинове триологије која се бави позицијама моћи у друштву, након представа „Kulturociklin End Call“ и „Краљ Иби“, пројекат „ Паклена поморанџа“ пропитује системе који угрожавају и тлаче, као и начине на које се против тих система може борити. Овог пута, на другачији начин, кроз радионице које су се бавиле невербалним – телом и његовим покретима.

Људскост, индивидуалност и слободна воља насупрот механизму. Схватање да је човек организам, живи пулсирајући сплет органа, мишића, коже, зглобова и емоција и да једино у истинском препознавању другога као таквог , може чинити заједницу која оснажује и мења.

Ауторски тим чине: Сандра Максимовић – драмско – педагошки рад, режија и текст и избор музике, Нина Насковић – светло, Марко Вишњић – музика, Александар Марковић – дизајн плаката.

У представи играју: Јелена Вучковић, Мартин Томић, Иван Димитријевић, Лара Анђелковић, Ива Митровић.

Културоциклин и Културни центар Крушевац негују дугогодишњу плодоносну сарадњу, окупљајући младе у дружењу на креативан начин и негујући сценско и позоришно изражавање.

Ова неформална дружина, настала из идеје да се младима омогући алтернативни приступ уметничком образовању, недавно је прославила пет година постојања, а њихов труд и таленат препознат је и награђиван и ван граница наше земље.

kulturociklina 3 kulturociklina 5

kulturociklina 7 kulturociklina 2

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates