BALKANSKA FOLKLORIJADA

U Kaoniku je održana trinaesta po redu Balkanska folklorijada i u okviru nje, po sedmi put je realizovan  humanitarni projekat "Spasimo decu u saobraćaju", u organizaciji Udruženja "Marko Cara Milanović", MZ Kaonik, Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kruševca i Kulturnog centra Kruševac, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. U  programu su nastupili vrhunski izvođači iz celog regiona. Na letnjoj sceni ispred crkve Sv. Nedelje u Kaoniku svoje stvaralaštvo prikazali su članovi KUD-ova i udruženja iz Makedonije, Rumunije, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. Tradiciju našeg kraja i grada Kruševca, prezentovali su udruženje Marko Cara Milanović , FA Lazarica, pesnikinja Nada Milosavljević , petogodišnja Olga Stanojević i Anja Aleksić. 
Velikom broju prisutnih građana obratili su se Miroljub Milanović, predsednik Udruženja "Marko Cara Milanović", direktor Doma za smeštaj odraslih lica iz Kuline, Vojkan Stanojević, Vladimir Vida ispred Uprave saobraćajne policije kao i  direktorka Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević, koja je zvanično otvorila ovogodišnju Balkansku folklorijadu. 
Ovom prilikom prikupljena su sredstva, koja će biti donirana socijalnoj ustanovi za smeštaj lica ometenih u razvoju u Kulini.
f3 f2
f1 f4
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates