Шеста Манифестација „Село моје, завичају мио“, Пасјак 2023.

      У организацији Православне епархије Крушевачке, црквеног одбора Пасјак и Туристичке организације Града Крушеваца, уз суорганизацију са Културним центром Крушевац, одржана је шеста Манифестација “Село моје, завичају мио” у Пасјаку на дан успенија Богородице, Велике Госпојине, 28. августа 2023. године. Покровитељ је Град Крушевац.

Овогодишње окупљане организовано је поводом освештавања цркве Свети Никола уз присуство Његовог преосвештенства Еписка крушевачког Господина Давида.

Иницијатори и оснивачи Манифестације “Село моје, завичају мио” су: хроничар Крушевца и околине, али и мештанин Милош Стојадиновић, као и Веркан Гвозденовић, такође мештанин и радник у култури. Сваке године Манифестација је посвећена другом догађају, годишњици или поводу, који су везани за традицију, културу и живот становника Пасјака и околине.

Манифестацију је отворла народна посланица Невена Ђурић, а присутне је, у име црквеног одбора Пасјак, поздравио предсеник Мирослав Симић. Освећењу цркве, али и програму поводом овог догађаја, присуствовали су, поред Епископа крушевачког Господина Давида и посланице Невене Ђурић, представници градске власти, свештенство, културни и друштвени радници, мештани Пасјака и околних места.

У културно-уметничком програму учествовали су: Андријана Гвозденовић, солиста на флаути, студент Музичке академије у Београду, воклани солисти Сања Ивановић и Кристина Дамњановић, Стефан Марковић – студент завршне године Факултета драмских уметности, као и чланови Културно – уметничког друштва “Станисалв Бинички” из Јасике, фолкорни ансамбл, дечија старија група и воклани солиста Јана Милановић.

selo mojee 1 Copy selo mojee 9 Copy

selo mojee 15 Copy selo mojee 23 Copy

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates