ЗАВРШЕН 6. ФЕСТИВАЛ МУЗИКЕ ЗА ДЕЦУ РАСИНСКОГ ОКРУГА 2023

ОСВРТ ОРГАНИЗАТОРА

У садашњости постоји дивна музика нашег времена која нам животе оплемењује свакодневно и ствара нови капитал будућих лепих сећања. Величанствена моћ музике је у томе што нас повезује једне са другима и чини нас бољим и племенитијим.

Овај Фестивал повезао је текстописце, композиторе, корепетиторе, диригенте, професоре, хоровође, родитеље и децу. Велики круг који ствара велику хармонију јер живот уз музику је добар знак да сте изабрали једну здравију, инспиративнију, бољу вибрацију у којој желите да живите. Већина од нас нисмо композитори и не ставрамо музику коју слушају милиони. Ипак, свако од нас је слободан да изабере каква ће музика испунити његове уши, његово биће, његов свет.Што је још важније, свако од нас је слободан да изабере смисао и правац свог постојања и, сходно томе, да изабере које ће место дати музици и каква ће музика добити то преважно место, постајући тако, како рече Конфучије “цвет карактера“, украс нашег живота. Тај избор, мало по мало, одлучиће не само о нашем расположењу или осећањима већ и о целокупном нашем животу.

Циљ ФЕСТИВАЛА МУЗИКЕ ЗА ДЕЦУ РАСИНСКОГ ОКРУГА је да открива таленте и да им пружа прилику да направе прве сценске кораке, стално подсећајући да су, поред талента, за успех неопходни образовање, рад и упорност. Пажљива селекција садржаја и одабир композиција имају задатак да пробуде заборављене вредности, а да пажњу деце,кроз забаву, усмери ка важности пријатељства, неговању заједничког, колективног духа, мећусобног дружења и уважавања и предности који носи здрав такмичарски дух.

Честитамо свим учесницима и награђеним такмичарима, честитамо хору Културног центра Крушевац.

Хвала ауторима, текстописцима који несебично подржавају овај Фестивал.

Захвалност Граду Крушевцу покровитељу Фестивала.

До следећег Фестивала, Ваш КЦК

Јелена Вељковић

ФЕСТ2 43

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates