Конференција за медије поводом представљања програма за фебруар

Конференција за медије поводом представљања програма за фебруар 
Након богатог јануарског програма, Светосавске академије и доделе Светосавске награде, Културни центар Крушевац и у фебруару може да се похвали, између осталих и програмима којима ће бити обележен дан када наша установа бележи 32 године успешног  рада и реализације великог броја   едукативних, забавних, драмских, музичких, фестивалских и филмских садржаја, као и манифестација и догађаја везаних и важних за наш град, истакла је директорка Виолета Капларевић. 
Дан Културног центра биће обележен у петак 23. фебруара од 19 сати у Биоскопу Крушевац, када ће бити одржан програм у оквиру кога ће бити додељена традиционална награда "Слово љубве" која се додељује за највећа достигнућа и  допринос у области културе и уметности, као и допринос  раду и пословању Културног центра Крушевац. 
Књижевна редакција такође овог месеца пласираће љубитељима писане речи програме везане за 14. фебруар - Дан заљубљених, када ће Књижевна омладина Крушевца одржати поетско вече, као и промоције књига аутора из дијаспоре  "Срби широм света". Поред промоције тридесетпетог броја часописа "Путеви културе", наши суграђани ће имати прилику да пропрате представљања књига "Рађање оца" аутора протојереја-ставрофора др Саве Јовића и књиге "Рударски танго" који потписује Славомир Васић. 
У склопу театарског програма у сарадњи са неформалном групом "Културоциклин" и АТП "Чкаља", овог месеца Културни центар Крушевац гостовао је  са представом "Ћелава чистачица" у КЦ Горњи Милановац, док нас колико сутра очекује премијера позоришне представе "Лечи се" у режији и извођењу Тијане Биочанин.  
Један од поменутих садржаја и свакако један од најбитнијих у овом месецу је заједничка реализација програма поводом Светског дана деце оболеле од рака, 15. фебруара, на платоу испред Културног центра Крушевац. Програм "И ја се борим" у оквиру кога ће бити одржана и радионица "Моје слово" уз дељење промо материјала, за циљ имају упознавање јавности са организацијом НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) и њиховим радом у циљу помоћи оболелој деци и њиховим породицама.
 
На крају конференције за медије, директорка Капларевић најавила је изложбу фотографија "Италија какву још нисте упознали" аутора Немање Богдановића, чије је отварање планирано за 28. фебруар у Легату Милића од Мачве, којом се завршава фебруарски репертоар. 
 
 
 
 
 
 
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates