Дух Италије у Галерији Милића од Мачве

(Un assaggio d’Italia alla Galleria di Milić od Mačve)

           

            Друге недеље марта професорке италијанског језика имале су прилику да доведу своје ученике у Галерију Милића од Мачве, која је угостила постхумну изложбу фотографија архитекте Немање Богдановића под називом „Италија какву још нисте упознали“ (“L’Italia come non l’avete mai vista”). Овом приликом око 250 ученика крушевачке Гимназије (професоркеДанијела Девић и Марина Мосуровић) и , музичке школе „Стеван Христић“ (професорка Јелена Ијачић) и основне школе „Бранко Радичевић“ (професорка Јелена Живковић), разгледало је изложбу са великом пажњом.

Препознали су неке знаменитости и подсетили се какво уметничко благо крије Италија. У свакој од 18 регија које је Немања обишао и чије је детаље забележио оком архитекте, могли смо да се дивимо аутентичној архитектури, уметности, изложбама, фестивалима, а све то уз добар espresso и тосканско вино. Поменућемо да су на отварању изложбе поред осталих, присуствовале и професорке :Милица Пантић, Александара Томић, Јелена Настић и Јелена Илић... Изложбу су, између осталих, посетили ученици који уче италијански језик као други страни језик, а ученици ОШ „Бранко Радичевић“ и у оквиру предмета Медијска писменост. .

Данијела Девић, проф. италијанског језика је истакла: “Радујемо се и промоцији књиге коју је најавила Немањина мајка на отварњу изложбе. Ученицима је био посебан доживљај упознавање са нашим светски познатим сликаром и огромним уметничким благом које чува прелеп амбијент Галерије. Изашли су са јаким утисцима и емоцијама. У организацији Марије Стојадиновић, Небојше Лапчевића, посвећености Јелице Благојевић и техничкој служби КЦК, који су пружили велику подршку у реализацији ове активности, овом приликом захваљујемо на гостопримству и професионалности. Захваљујемо се и Културном центру Крушевац, песебно директорки Виолети Капларевић, што нам је приредио овако дивну изложбу у којој смо уживали и која нам је отворила пуно тема за размишљање“

            Из вишедневног дружења, научили смо по неку реч италијеанског језика, дух Италије... Un assaggio d’Italia alla Galleria di Milić od Mačve.

Screenshot 20240315 080411 Gmail Screenshot 20240315 080500 Gmail

Screenshot 20240315 080520 Gmail Screenshot 20240315 080602 Gmail

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates