Oдлуке жирија са првог Међународног фестивала академских представа "Чкаљини дани"

На завршној вечери 32. Међународног фестивала хумора и сатире "Златна кацига" која се одржава, по традицији, на Светски дан шале и Чкаљини рођендан 1. априла, објављене су и одлуке жирија са првог Међународног фестивала академских представа "Чкаљини дани", Крушевац 2024.
    Да подсетимо, Фестивал је трајао од 23-31. марта и учешће је узело шест глумачких академија из земље и региона ( Сарајево, Бања Лука, Цетиње, Приштина - Звечан и Београд ). Фестивал је такмичарског карактера и награде су глумачке јер су и "Дани" посвећени глумцу и састоје се од плакета са ликом Чкаље и специјалних признања.
     Жири је радио у следећем саставу: Томислав Трифуновић, драмски уметник и председник и чланови: Љиљана Ђоковић и др Владимир Пауновић, културолог. Донели су одлуку да се доделе следеће награде:
- специјална похвала позоришту "Чкаља" за представу "Бора шнајдер" одиграну на отварању Фестивала и успешну организацију првих "Чкаљиних дана ";
- специјална награда за успешну партнерску игру у представи "Драги тата" Академије сценских умјетности Сарајево Анастасији Дуњић и Иси Осмићу;
- специјална награда за ефектну реализацију и сценско решење за улогу кокошке Ањи Радовановић у представи " Животињско царство"
Академије уметности у Београду;
- плакета за најбољу женску епизоду припала Пии Врдољак за улогу Марине у представи " Драги тата" Академије сценских умјетности Сарајево;
- плакета за најбољу мушку епизоду припала је Луки Потпарићу за лик Алексеја Карамазова у представи " Велики инквизитор" Факултета уметности Приштина - Звечан;
- плакета за најбољу женску улогу припала је Исидори Давидовић за улогу Хекабе у представи 
" Хекаба" Академије умјетности у Бања Луци;
- плакета за најбољу мушку улогу припала је Авраму Цветковићу за улогу Ивана Карамазова у представи "Велики инквизитор" Факултета уметности Приштина - Звечан.
      Организатори Фестивала, Културни центар Крушевац и позориште "Чкаља", захваљују на подршци Граду и свим сарадницима и донаторим са жељом да Фестивал буде тадиционалан. Награде, плакете и захвалнице учесницима, сарадницима и донаторима биће накнадно уручене на пригодној свечаности.
433964266 817019040460542 4328250928703605540 n 1
3 7
2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates