Одржани Јавни часови полазника Школе говора и глуме КЦК

          У месецу јуну, по традицији, одржани су у Белој сали Јавни часови Школе говора и глума Културног центра као својеврсна ретроспектива рада за школску 2023/24. годину.

          Двадесетог јуна први су се представили најмлађи полазници, прва година – млађи узраст. Програм се састојао од онсновних елемената говора и глуме: вежбе загревања тела и гласа, појединачне и заједничке брзалице, рецитовање, имитације детета, бабе или деде, али и родитеља, наставника и певача. Елементи сценског покрета представљени су кроз циркуску тачку, „глуму“ основних боја и машина.

          У понедељак, 24. јуна, премијерно је изведена дипломска представа „Побуна у библиотеци“ полазника друге године, млађи узраст. Текст Пеђе Трајковића режирала је наставница глуме Лидија Ужаревић. „Побуна у библиотеци“ је комедија која нас подсећа на „неваљале“ читаоце. „Побуну“ организују познати ликови из бајки и прича са намером да напусте књиге и тако „казне“ оне који их цепају, жврљају, не читају, не враћају. Ипак, јунаци књига не живе у књигама, „већ у срцима читалаца који их воле“, којих је више и који их и чувају. Премијерно извођење ове представе била је прилика да полазници ове групе покажу таленте, сазнања и креативност коју су стекли похађајући Школу две године.

Старија, мешовита група, друга и трећа година, одржала је свој Јавни час 25. јуна. Крај ове школске године завршили су премијером дипломске представе “Заљубљени краљ”, текст Миодраг Динуловић, режија Лидија Ужаревић, наставник глуме. Овај комад, захваљујући жанру - комедија за децу, али и због могућности да се примене стечено знање, креативност и вештине, као и снажна порука, више пута је извођен на сцени Беле сале. Многим претходним генарацијама била је значајна степеница у даљем развоју и стицању самопоуздања, али и да се определе за будући позив из области уметности.

Полазницима који су се представили на овогодишњим Јавним часовима уручене су дипломе за успешан завршетак. Настава у Школи говора и глуме КЦК наставља се од 1. октобру 2024.

2 1 Copy 2 3 Copy

IMG 3348 Copy IMG 3432 Copy

         

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates