Čudesna moć autofagalije

U sredu, 28. avgusta na Letnjoj sceni KPZ, održana je zdravstvena tribina „Čudesna moć autofagije“. 

Autofagija - mehanizam unutarćelijskog samorecikliranja i regeneracija našeg organizma na ćelijskom nivou, bila je tema  tribine koju  je u okviru  Leta kulture KCK,   realizovao doktor medicinskih nauka i predstavnik beogradskog Bioinformacionog centra, specijalista radiologije dr Draško Jevđenić. 

Koje su to zakonitosti u našem organizmu na koje možemo imati sopstveni uticaj da bismo živeli zdravije i duže i koliko jedna jednostavna promena u našim navikama može potpuno izmeniti dosadašnje napore za očuvanje zdravlja i preokrenuti sve u našu korist, neke su od tema na  koje je dr Jevđenić dao odgovore u svom predavanju. 

"Čudesna moć autofagije je prilagođeno naučno objašnjenje  najsuptilnijeg esencijalnog mehanizma u našim ćelijama na koje sami možemo uticati. U celoj istoriji ideja o zdravijem i dužem životu, istraživački rad o autofagiji i Nobelova nagrada 2016. godine čine je presudnom za medicinu 21. veka“ – naveo je  dr Jevđenić.   
Tribina je naišla na  veliko interesovanje publike i  posetioci su mogli  da u neposrednom razgovoru sa predavačem razreše svoje dileme i dobiju informacije koje su im potrebne, u cilju preventive i očuvanja zdravlja. 
PR menadzer KCK, Jelena Đorđević 
5454545 tribina22 3
tribina22 4 tribina22 9
 
2022  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates