МАСКЕНБАЛ за децу

Maskenbal 44 Maskenbal 42

Maskenbal 8  Maskenbal 14

У оквиру Међународног фестивала хумора и сатире Златна кацига 2019, а у организацији Културног центра Крушевац, у Пионирском парку одржан је традиционални Велики пролећнимаскенбал за ученике нижих разреда основних школа .Присутне је поздравила Арета Ракић, помоћник директора КЦК.
Учешће је пријавило око 300 ђака, а малишани су учествовали са групним маскама. Маскембал су отворили ученици ШОСО Веселин Николић чија је маска имала за тему годишња доба. У програму су учествовали ученици из основних школа: Вук Караџић, Бранко Радичевић (подручно одељење Макрешане и Дедина), Јован Јовановић Змај (подручно одељење Головоде и Станци), Доситеј Обрадовић , Васа Пелагић (подручно одељење Крвавица), ШОСО Веселин Николић.
Стручни жири у саставу: Братислав Алексић, председник, Марија Стојадиновић, члан и Јована Ђорић, члан оцењивао је маске.
За најлепше и најкреативније маске, обезбеђене су награде – енциклопедије, књиге и друштвене игре.
Епитет најбоље понела је маска са еколошком поруком ОШ Вук Караџић – ПЧЕЛИЦЕ, направљене од рециклираних материјала, а за најкреативнију је изабрана маска – ВЕШТИЦЕ, девојчице Нике Ђурић. Друго место припало је ученицима из ОШ Васа Пелагић, (подручно одељење Крвавица), а треће ученицима ШОСО Веселин Николић.


Рајна Алексић, уредник дечијег програма КЦК

2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates