Донете одлуке Савета фестивала "ЗЛАТНА КАЦИГА"

     На данашњој седници Савета фестивала хумора и сатире „ Златна кацига“,  донета је одлука о добитницима Награде за животно дело, признања Витез од чарапаније сер Харди и Класово мајсторско перо.

Седница је одржана у Градској управи, а председавао је градоначелник Драги Несторовић. Присуствовале су и заменик градоначелника Јасмина Палуровић и помоћник Мирјана Златановић.

2

Награду за животно дело добиће глумица Тања Бошковић, а признање Витез од чарапаније  -  такође глумица Слобода Мићаловић. Награде је образложио директор ККЦ Мирослав Смиљковић.

 

3

Класово мајсторско перо отићи ће у руке Александра  Блатника. Одлуку о додели овог признања доносе досадашњи добитници, као и члан породице Клас.

 

4

Савету Фестивала, кандидате за награде предложило је Уметничко веће.

Признања ће бити додељена на завршној вечери 23. Фестивала, 1.априла 2015.

 

ТЕКСТ И ФОТОГРАФИЈЕ ПРЕУЗЕТИ СА ОФИЦИЈЕЛНОГ САЈТА ГРАДА КРУШЕВЦА

http://www.krusevac.rs/sr_cir/ks-info/vesti/5233-zaltna-kaciga.html

 

 

Z A P I S N I K

           Sa sednice Saveta Međunarodnog festivala humora i satire ,,Zlatna kaciga’’

          Sednica Saveta održana je 02. marta 2015. godine, u sali br. 48 Gradske uprave Grada Kruševca, sa sledećim

          Dnevnim redom:

 1. Izveštaj o realizaciji 23. konkursa
 2. Donošenje odluke o dodeli Priznanja Vitez od Čarapanije
 3. Razno
 4. Izveštaj o realizaciji 23. konkursa izložio je Mr Miroslav Smiljković, direktor Kulturnog centra i Festivala

       2. Donošenje odluke o dodeli Nagrade za životno delo

      2. Na predlog Umetničkog veća Kulturnog centra Savet Festivala je doneo Odluku da se Nagrada za životno delo, za 2015. godinu dodeli Tanji Bošković, dramskoj umetnici.

            

          Sastavni deo Odluke čini obrazloženje Umetničkog veća Kulturnog centra.

3.Na predlog Umetničkog veća Kulturnog centra Savet Festivala je doneo Odluku da se Priznanje Vitez od Čarapanije – Ser Hardi, za 2015. godinu dodeli Slobodi Mićalović Ćetković, dramskoj umetnici

         Sastavni deo Odluke čini obrazloženje Umetničkog veća Kulturnog centra.

 

                                                                     Predsedavajući sednicom

                                                                      _______________________

                                                                   Dragi Nestorović,                                                              

                                                                      Gradonačelnik Grada Kruševca

 

 

 kul-micalovic Custom

Savet Međunarodnog festivala humora i satire ,,Zlatna kaciga’’, na sednici održanoj 02. marta 2015. godine, jednoglasno je doneo odluku da se priznanje VITEZ OD ČARAPANIJE – SER HARDI za 2015. godinu, dodeli Slobodi Mićalović Ćetković, dramskoj umetnici

Sloboda Mićalović se rodila u Leskovcu. Njeni roditelji Milica i Dragan imaju još dve ćerke. Krenula je u školu 1988. godine. Obožavala je emisije Branka Kockice. Porodični prijatelj je radio na radiju, pa je Sloboda jednom prilikom imala tu čast da intervjuiše Kockicu. On joj je na kraju rekao kako je odlična voditeljka. To je bio njen prvi javni nastup. Sloboda Mićalović je završila nižu i srednju muzičku školu. Bila je i u horu. Osim muzikom, bavila se plesom i sportom. Ovaj period života ističe kao najlepši.                                             

Godine 1999. neposredno po bombardovanju, Sloboda je vozom krenula u Beograd kako bi na Fakultetu dramskih umetnosti pokušala da upiše glumu. Pratio je otac Dragan, glumac, koji se do poslednjeg trenutka protivio ćerkinoj odluci da krene njegovim stopama. Imala je svega sedamnaest godina kada je, prošavši na prijemnom iz prve, primljena u klasu zahtevnog profesora Predraga Bajčetića.

                  Kad je bila na trećoj godini studija, reditelj Zdravko Šotra je pozvao na kasting za film Zona Zamfirova. Šotra joj je dao ulogu Vaske.

                   Ulogu Jelene Čađenović u seriji Mješoviti brak, koja je postala vrlo popularna, dobila je 2002. godine. Godine 2008. sedam godina od početka glumačke karijere, prvi put je dobila jednu glavnu ulogu i to Anđelke Bojanić u seriji Ranjeni orao koja je oborila sve rekorde gledanosti.Iste godine, 12. maja Sloboda Mićalović venčala se sa Vojinom Ćetkovićem, glumcem i Kruševljaninom. Godine 2010. ona dobija Oskar popularnosti kao glumica godine.Dva puta je dobila nagradu Glumački par godine Ona i on, po izboru čitalaca TV novosti, koja se dodeljuje na Filmskom festivalu u Nišu. I to: 2009. i 2012. godine u paru sa Ivanom Bosiljčićem za ulogu Anđelke u televizijskoj seriji Ranjeni orao i ulogu Milene u televizijskoj seriji Nepobedivo srce.

                   Imajući sve ovo u vidu, i verujući da njeno vreme tek dolazi, Savet međunarodnog festivala Zlatna kaciga, dodeljuje Slobodi Mićalović Ćetković nagradu Vitez od Čarapanije.

 

 

tanja-boskovic-1396730312-474435 Custom 

Savet Međunarodnog festivala humora i satire ,,Zlatna kaciga’’, na sednici održanoj 02. marta 2015. godine, jednoglasno je doneo odluku da se NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO za 2015. godinu, dodeli Tanji Bošković, dramskoj umetnici

                   Tanja Bošković, srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica rođena je u Beogradu. Živela je u Aranđelovcu do sedamnaeste godine, a potom u Beogradu, kratko vreme i u Njujorku. Rođena je u porodici profesora, majke Ivanke i oca Velizara koji je bio i direktor gimnazije. Ima sestru Slavenku.Tanja ima dvoje dece: ćerku Lanu i sina Đorđa.Deda i baba po majčinoj strani su bili učitelji. Deda je bio ađutant na dvoru kralja Nikole a baba je rodila jedanaestoro dece. Tanja Bošković, doajen srpskog glumišta, ima preko trideset godina dugu i plodnu pozorišnu, TV i filmsku karijeru. Gimnaziju je završila u Aranđelovcu, a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirala je 1973. godine u klasi profesora Bajčetića. Tokom 1974. godine glumila je u „Košavi“ a onda su se uloge nizale u poznatim ostvarenjima. Uvek je na poseban način davala sebe i ulozi koju je tumačila dodavala komadić svoje individualnosti. Prepoznatljiv i specifičan je njen smisao za humor.

                 Veoma popularan je njen lik Lili u filmu „Balkan ekspres“ a takođe i likovi u seriji „Priče iz radionice“ i filmovima „Policajac sa Petlovog brda“, „Rat uživo“ i „Okupacija u 26 slika“.

                 U prvoj sezoni šou programa Ples sa zvezdama nastupala je sa osamnaestogodišnjim Markom Mićićem . Osvojili su drugo mesto.

                 Igrala je i glavne uloge u Pozorišnim predstavama POKONDIRANA TIKVA, OĆEVI I OCI… i u TV dramama i serijama, pored već pomenutih - Majstori,majstori, Balkan ekspres, Uvek spremne žene, Pozorište u kući i mnogim drugim ostvarenjima.Pomenućemo najnovije uloge a to je Kneginja Milica u filmu Put ružama posut i Melanija u filmu Peti leptir.

                 Verujemo da je NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO koju dodeljuje Međunarodni festival humora i satire ,,Zlatna kaciga’’ s pravom stigla u ruke značajne dramske umetnice Tanje Bošković.

 

 

 

zlatna-kaciga-2014 3

Priznanja KLASOVO MAJSTORSKO PERO dodeljuje se najuspešnijim sledbenicima Aleksandra Klasa čije karikature poseduju izražajan i nadahnut crtež i koje nose univerzalne ideje. Pored toga, kandidati za dodelu ovog priznanja mogu biti samo oni autori koji su već osvajali nagrade na domaćim i stranim konkursima i festivalima.

Odluku o dodeli ovog priznanja donose dosadašnji dobitnici većinom glasova

Dosadasnji dobitnici:

 1. Darko Drljević
 2. Muhamed Đerlek
 3. Goran Ćeličanin                              
 4. Saša Dimitrijević
 5. Nikola Otaš
 6. Luka Lagator
 7. Slobodan Srdić
 8. Goran Divac
 9. Špiro Radulović
 10. Tošo Borković
 11. Neđeljko Ubović
 12. Slobodan Obradović
 13. Mića Miloradović
 14. Dragan Rumenčić

Većinom Glasova je izglasano da ove godine KLASOVO MAJSTORSKO PERO DOBIJE ALEKSANDAR BLATNIK

 

Biografija

Aleksandar Blatnik, arhitekta, karikaturista, slikar i pisac, rodjen u Zajecaru 01.10.1944, zivi u Nisu /penzioner posle 38 godina rada u Zavodu za zastitu spomenika kulture, kao arhitekta konzervator/

Clan ULUPUDS sa zvanjem ISTAKNUTI UMETNIK i NAGRADOM ZA ZIVOTNO DELO

Preko 80 nagrada u zemlji i inostranstvu za karikaturu, primenjenu umetnost i slikarstvo.

12 knjiga karikatura,''Kraljevica'',- 40 prica iz zivota.

Preko 400 grupnih, preko  40 samostalnih izlozbi /karikatura i slikarskih/

Prestizne nagrade:''PJER'' dva bronzana, dva srebrna, jedan zlatni

,Kragujevac, Krusevac, Beograd, Sokobanja, Skoplje, Vinica, Solun, Atina, Sofija, Gabrovo, Sucava, Marostika, Tolentino…

Galerije: ''Cvijeta Zuzoric'',''Kuca Djure Jaksica'', ''Citroen'',''Medjunarodni pres centar'', ''Srbija'',

''Boza Ilic'',''Radul Begov konak''…

 Trenutno crta za ''Serbian miror'' u Cikagu

2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates