КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ- АВГУСТ 2015.

Данас је у Медија центру Културног центра Крушевац одржана конференција за новинаре, поводом представљања програма за месец август 2015.

На конференцији су говорили мр Мирослав Смиљковић- директор КЦК, Виолета Капларевић- помоћник директора КЦК и Рајна Алексић- уредник дечијег програма.

Од укупно 18 програма у августу, директор КЦК се посебно осврнуо на 26. манифестацију "Звездано Здравиње", "Венац липарских градова"- у част Ђуре Јакшића , као и "Међународни фестивал православног филма" који ће од 28. августа до 1. септембра бити одржан у Крушевачком позоришту и Белој сали КЦК.

konferavgust 1 Custom

 

 

О програмима КПЗ, говорила је помоћник директора КЦК Виолета Капларевић.

 

Након два програма (Вулетови дани и Четиристо година Романових) које смо организовали протеклог викенда, током августа, организоваћемо традиционалне манифестације. У суботу, 8. августа, на Дан Св. Петке почиње „Звездано Здравиње“ . Беседу ће говорити протојереј Радиша Јовановић. У културно-уметничком програму наступиће Божури царева града и КУД „Вук Караџић“ Треботин, Жабаре, Мала Врбница.

 

Манифестацији су од ове године враћени и спортски садржаји. Публика ће уживати у старим спортским дисциплинама под називом „Звездани вишебој“-Чарапанско надметање.

 

Од 13. до 15. августа биће одржана ликовна колонија, најстарија на подручју Расинског округа. Музички програм „Чија фрула овим шором свира“, уследиће 15. августа. Представиће се победник овогодишњег такмичења фрулаша у Прислоници код Чачка, Милош Томић. Програм ће употпунити и наступи, певачке гупе из Бруса и чланова удружења фрулаша из Крушевца „Адам Милутиновић Шамовац“.

 

18. и 22. августа, насупиће КУД „Каонички извори“, „Расина“ из Великих Купаца и „Живојин Вукадиновић“ из Медвеђе код Трстеника. На песничкој вечери, 25. августа учествоваће чланови удружења „Поезија СРБ“ из Крушевца.

 

Звездано Здравиње се завршава 28. августа. Уз музички тренутак представиће се крушевачки новинари у оквиру програма „Звездано вече седме силе“.

 

Шеста манифестација „Изложба олдтајмера“одржава се 9. августа. Ове године организатори КЦК и МЗ Ђунис уврстили су нове програме и допунили постојеће. Осим изложбе трактора, мотора и аутомобила, олдтајмера, први пут ове године биће отворена изложба антиквитета и српских јела. Витезови ће се представити борилачким вештинама а и ове године биће организован избор за најлепшу девојку.

 

У културно-уметничком програму наступиће КУД „Ћуковац“ из Великог Шиљеговца.

 

Дани Деспота Стефана Лазаревића почињу 13. и трају до 15. августа. У порти манастира „Наупаре“, одржаће се уметнички програм, 13. августа са почетком у 20 сати. Циљ манифестације је представљање значаја Деспота Стефана Лазаревића, сина Кнеза Лазара и кнегиње Милице, ктитора манастира Наупаре као и духовно очување српског идентитета.

 

Осим поменутих манифестација у оквиру лета културе, КЦК, одржаће програме и у Великој Ломници под називом „Да се подсетимо“ и на Дан Преображења 19. августа у Макрешану и Коморану.

konferavgust 8 Custom

О дечијем програму је говорила Рајна Алексић- уредник дечијег програма:

"Чудесни свет бајки води вас у чудеса нестварних догађаја: принцеза, вила, виленјака, чаробнјака,вештица и змајева, у нестварну земљу Недођију где ћете полетети, маштати и моћи да остварите све ваше снове. Бајке поред своје специфичности, лепоте, занимљивости и шароликости чине да бајковити свет чудеса и чаролија никада не изгуби своју снагу и благотворно делованје на децу а и одрасле.

Читањем и причањем бајки деца обогаћују фонд речи, развијају машту и креативност. Вечита борба добра и зла која се преплиће у бајкама показује деци да добро побеђује увек, на тежи и спори начин али победи. За добро се вреди борити. Деца ће научити да цене праве врлине као што су искреност, племенитост, храброст одговорност и истрајност........

Сваке среде до краја месеца августа причаћу Вам бајке,

у понедељак имам задату тему Грчка митологија, нарочито занимање је за лик Херкула напомињем да је

због дана жалости вечерашње причање бајки одложено за понедељак 10. август у 20 сати.

Школе и секције су део мисије Културног центра рад секција се управлја према школској управи и почетком нове школске године и наше секције починју да раде: Ликовни студио,студио говора и глуме, плесни студио и балетски студио, уколико се покаже интересовање почећемо са школом карикатуре и стрипа јер то нама и припада због Фестивала хумора и сатире Златна кацига у оквиру кога имамо и конкурсе за младе до 18 година.

Караоке окршај музика за децу је такмичење које кцк организује од 2009 године које су деца оплеменила својом енергијом, младошћу и музичким талентима. Трагање за музичким талентима путем игре и забаве, даље усмеравање у музичке школе да се деца озбиљније баве музиком. Овај вид јавног наступа и такмичења помаже деци да се ослободе од треме, награђени такмичари имаће прилику да наступају у програмима Културног центра.

Прво полуфинале је одржано, очекује нас још друго полуфинале 14.08.2015 и финале 24.08.2015. у 20 сати у Дечјем центру Пионирски парк."

konferavgust 13 Custom

konferavgust 12 Custom

 

konferavgust 14 Custom

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates