"ВУЛЕТОВИ ДАНИ"2015.- ТАКМИЧЕЊЕ ПЕВАЧА АМАТЕРА

У суботу, 1. августа 2015. године у Рибарској Бањи одржани су 17. по реду ''Вулетови дани'', манифестација која је установљена у знак сећања на Вукашина Вулета Јевтића, једног од најбољих интерпретатора изворне, народне музике, иначе родом из Рибара.

Vule 2 Custom

У склопу Манифестације је поново актуелизовано такмичење певача аматера које је иначе организовано у периоду од 2000 - 2005. године. Нека од најзначајнијих имена наше народне песме су тих година узимала учеће на ''Вулетовим данима'': Милан Бабић и Јордан Николић као гости такмичења, док су Станиша Стошић и Миле Богдановић били чланови жирија. Управо је Миле Богдановић те 2001. године дао предлог да се за најбољег певача на ''Вулетовим данима'' установи награда ''ВУЛЕТОВ ПРСТЕН''. Са том се идејом, ове године, поново покреће такмичење певача аматера који се надпевавају за ову престижну награду. Сем ''Вулетовог прстена'', троје најбољих стичу право за снимање трејаних звучних записа у Радио Београду уз пратњу Народног оркестра РТС-а под управом Владе Пановића а ту су и остале вредне награде које је обезбедила СБ ''Рибарска Бања''.

Vule Custom

Све такмичаре је пратио оркестар Вулета Радмановца а о најбољим интерпретацијама и наградама је одлучивао трочлани жири: Мирослав Ђорђевић, истакнути вокални интерпретатор и председник жирија, Павле Панин, професор соло певања у МШ ''Стеван Христић'' и Радивоје Симић, уредник музичког програма КЦК-а.

По мишљењу жирија, најбољи певач 17. ''Вулетових дана'' и освајач првог ''Вулетовог прстена'' је Марија Стругар из Крушевца. Друго место је припало Александри Костић из Великог Шиљеговца, а треће место Радомиру Јовановићу из Велике Ломнице.

Поред Специјалне болнице Рибарска Бања, организатори Вулетових дана су Удружење ''Вукашин Вуле Јефтић'' и Културни центар Крушевац.

Vule 1 Custom

 

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates