Премијера представе РЕЗАЧ КОКОСА

Kokos 24 Kokos 36

 

У Белој сали Културног центра Крушевац премијерно је 30. октобра 2019. године изведена представа хрватске ауторке Ане Дабмиан „Резач кокоса“. Режију потписује Ернеста Међедовића, док у представи, поред глумаца Аматерско-позоришне трупе „Чкаља“, која ради под окриљем КЦК, играј и глумци из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Овај регионални пројект, који је и праизведба поменутог комада, резултат је сарадње Удружења „Културоид“ из Крушевца и АТП „Чкаља“ и учесника кампа “CAPTAINS – Креативношћу против пасивности” који је одржан у Крушевцу, августа ове године, у организацији БАЗААРТ- а из Београд уз логистичку помоћ КЦК.

Оригинални текст “Резач кокоса” је комедија апсурда. Радња се дешава у имагинарном граду без имена “тако да има конотацију универзалног значења. Ауторским интервенцијама током рада на представи ова универзалност добила је препознатљиве обрисе познатог простора бивше нам државе”. То је, по речима Зорана Кованџића, саветника на представи: “Позоришна верзија “Побеснелог Макса” на просторима Балкана”.

Ауторке Ана Дабмиан потписује се и као композитор музике, али тумачи и једну од улога (лик Едне). Поред ње као гостујући глумци играју: Хуснија Ћоралић (БИХ), Мартин Томић и Анастасија Станковић из Крушевца, као и глумци АПТ “Чкаља”: Стефан Марковић, Иван Богићевић и Ернест Међедовић. Тон и светло поверени су члановима младе крушевачке групе Marshalli” Катарини Ужаревић и Лазару Ђорђевићу, док сценографију и костиме потписује АПТ “Чкаља” која је уз Удружење “Културоид” и продуцент представе.

Kokos 13 Kokos 11

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates