НОЋ ПОЗОРИШТА 2019.

 

 

НОЋ ПОЗОРИШТА У КРУШЕВЦУ – 23. новембар 2019.

            Културни центар Крушевац организатор је, по други пут, европске Манифестације „НОЋ ПОЗОРИШТА“ у нашем граду. Манифестације се једанаест година организује у Европи, а девет у Србији. Овогодишња тема „Ноћи позоришта“ била је „Животна средина и климатске промене“, а мото „Ни на небу, ни на земљи“.

            Крушевљани су имали прилике да погледају, у холу Беле сале КЦК, изложбу позоришних костима, сценографије, реквизите из представа које се баве екологијом, али и избор ликовних радова на поменуту тему. На сцени Беле сале кроз перформансе, драмски приказе, представе и еко-ревије говорило се о животној средини и климатским променама.

Гости Манифестације у КЦК били су ученици ШОСО „Веселин Николић“, ОШ „Нада Поповић“ из Крушевца, ОШ „Станислав Бинички“ из Јасике, ОШ „Брана Павловић“ Коњух, одљења из Љубаве и Лазаревца, као и глумица Ивана Несторовић. Завршни део Манифесције у Крушевцу био је позоришни видео- маратон еко-представа са Фестивала школског театра Града Крушевца. Реализацију „Ноћи позоришта“ помогли су: бутик „Јеж“, Етно удружење „Расина“ и БГ продукт.

1pozz 1111pozz

11111pozzz 111pozz

2021  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates