ДИГИТАЛИЗАЦИЈА БИОСКОПА КРУШЕВАЦ

 
V_TomcicУ Крушевцу је данас боравио директор Филмских новости и представник Републике Србије у Савету Европе за филм, Владимир Томчић. На конференцији за новинаре организованој након посете Градоначелнику, најављена је модернизација биоскопа „Крушевац“.

Владимир Томчић као представник Савета Европе за филм, најавио је као један од услова приступања ЕУ  - дигитализацију биоскопа.

Крушевац ће бити град – пилот -  и за дигиталну технику и озвучење добиће 30 000 евра, за сређивање биоскопа „Крушевац“ , додатних 16.000 , а Град је обезбедио и донацију од  компаније „ ИКЕА “ за одређену врсту инвентара не само биоскопа „Крушевац“, већ и још неких објеката установа у култури.

V_Tomcic1

Новац за опрему која ће обезбедити врхунски звук, пријем, па чак и за уређење сале, финансираће Савет Европе (СЕ), уз мање учешће Министарства културе.

 

V_Tomcic2

Овај пројекат подразумева и улазак у ланац 80 биоскопа СЕ, добијање филмова под повољнијим условима и што је посебно важно годишњу донацију од 20 до 25.000 евра за обезбеђење плата, одржавање опреме и текуће одржавање.

 

За почетак, крушевачки Културни центар добио је 2 милиона динара од Министарства културе.

 

Данашњој конференцији у Мозаик сали, присуствовали су и директор крушевачког Културног центра Мирослав Смиљковић и заменик директора Установе Јелена Вељковић.

V_Tomcic3

Након краћег разговора у Кабинету, гост је са домаћинима обишао простор биоскопа "Крушевац".

V_Tomcic4

 ***

Други део обраћања медијима градоначелника Крушевца Братислава Гашића, односио се на иницијативу Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине на челу са министром др Зораном Михајловић. Наиме, ово Министарство је потписало Споразум са са деканима београдских факултета у циљу да  се факултети приближе Влади и Влада факултетима. У вези са тим, Министарство ће студенте завршних година укључити у рад јавних предузећа које су у ингеренцији Министарства, како би се студенти упознали са проблемима са којима се јавна предузећа и институције суочавају. На овај начин се млади људи активирају и подстичу и самим тим припремају на нешто ново са чим  се нису суочавали до сада и што нису могли да науче у клупама. Град Крушевац подржава ову покренуту иницијативу  Министарства тако да ће у сарадњи са Националном службом за запошљавање наведену акцију  и спровести. Свим заинтересованим  младим  људима  који су на завршетку факултета и на почетку својих каријера омогућиће се, у зависности од будућег звања, да у јавним предузећима и у Градској управи, стекну потребна искустава, уз обезбеђење одређене симболичне накнаде.

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates