БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА - СПОРТОМ ПРОТИВ ДРОГЕ

Спортом против дроге

петак, 26 април 2013 14:01 
 

Biciklisticka_trka2 У недељу, 28.04.2013. године, биће одржана бициклистичка трка "Спортом против дроге" - Крушевац 2013. Тим поводом, у Мозаик сали Градске управе Крушевац одржана је конференција за новинаре. 

Конференцију је отворио помоћник градоначелника за омладину и спорт Никола Петровић, а говорила је и заменик директора Културног центра Крушевац Јелена Вељковић.

Biciklisticka_trka

Овогодишња трка посвећена је борби против наркоманије, а један од видова је промоција здравих стилова живота, рекреативно и активно бављење спортом.

Свој допринос овогодишњој трци даће ученици основних и средњих школа из Крушевца, као и сениори бициклистичког клуба "Крушевац".
 

Распоред трка по категоријама је следећи:

1. трка - ученици 5. и 6. разреда

2. трка - ученици 7. и 8. разреда

3. трка - ученици 1. и 2. разреда средњих школа

4. трка - ученици 3. и 4. разреда средњих школа

Бициклистичка трка стартује на Тргу косовских јунака, па се вози  Газиместанском (од улице Трг Деспота Стефана до Трга косовских јунака),  Видовданском (од Трга косовских јунака до ул. Душанове), Душановом (од Видовданске до Босанске), Босанском (од Душанове до Шуматовачке), Чупићевом (од Шуматовачке до Балканске), Балканском (од Чупићеве до Трга косовских јунака). 

Комплетно трајање манифестације је од 09 до 12:30 сати.

Biciklisticka_trka1

Након завршетка школске бициклистичке трке одржаће се и ревијална трка здравља на траси Крушевац - Ломница са почетком у 12:30 сати.

Пријављивање учесника је на Тргу косовских јунака у периоду од 8:30 до 9:30, а трка почиње у 10:00 сати.

Министарство за омладину и спорт поклониће бициклистички полигон школи која буде имала  најмасовнији одзив, а манифестацију подржава и Туристичка организација града Крушевца.

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates