Наградно путовање победницима 12. ФЕШТА

Културни центар Крушевац је организатор Фестивала дечијег позоришног стваралаштва основних школа са територије градске управе Крушевац. Овај Фестивал је предтакмичење Смотре драмског стваралаштва деце Србије „Мајске игре“, која непрекидно постоји од 1978. године.

Овај Фестивал потврђује постојање неспорног талента за позоришну уметност у крају и има за циљ да допринесе унапређењу позоришне културе деце и њиховог свеукупног сценског стваралаштва.

Већ дванаесту годину узастопно, као награду за освојено прво место деци се приређује обилазак неког професионалног позоришта као и посету неког значајнијег историјско-културно-туристичког места у Србији (Бели двор, Историјски музеј Југославије и Кућу цвећа, Ботаничку башту, Зоолошки врт...).

Ове године победници 12. ФЕШТ-а, ОШ „Свети Сава“ из Читлука, гледали су професионалну представу „Дамојед“ Луткарског позоришта у Нишу и обишли исто, као и разговарали са глумцима тог позоришта који су ове године пријатељи Фестивала. Радници Нишког луткарског позоришта показали су деци објекат у целости и упознали их са луткама које позориште користи. Обишли су техничку собу, позооришну сцену, кројачницу, шминкерницу,...

АД Планинка, такође један од пријатеља Фестивала, омогућио је деци бесплатну посету природном споменику Ђавоља варош. Деца су се упознала са местом као и са легендама о постојању овог природног споменика.

Поред победника, на наградном путовање ишли су и чланови вршњачког жирија који су ове године верно испратили свих 12 школа учесника Фестивала.

varos

varos 1

varos 2

varos 3

varos 4

varos 6

2024  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates