Kултурни центар Крушевац - ВИДОВДАН 2013.

У Медија центру КЦК је 04.06.2013. године одржана конференција за новинаре поводом предстојећих Видовданских свечаности и програма које ће Културни центар за ту прилику припремити и реализовати. На конференцији су учествола мр Мирослав Смиљковић - директор КЦК, Драгојло Јовић - руководилац РЈ Ванпрограмска делатност, Рајна Алексић-Маринковић - уредница КЦК и Небојша Лапчевић - секретар Галерије Милића од Мачве. Специјални гост на промоцији била је Љиљана Капор, представник задужбине Момо Капор.

После конференције за медије мр Мирослав смиљковић, директор КЦК са сарадницима примио је Љиљану Капор и њену сарадницу из задужбине Момо Капор.


Небојша Лапчевић - секретар Галерије Милића од Мачве, Љиљана Капор, предствник задужбине Момо Капор, мр Мирослав Смиљковић - директор КЦК, Рајна Алексић-Маринковић - уредница КЦК и Драгојло Јовић - руководилац РЈ Ванпрограмска делатност.

ВИДОВДАН 2013 - Културни центар Крушевац

- ПОГЛЕДАЈТЕ КОЈЕ ЋЕ ПРОГРАМЕ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ РЕАЛИЗОВАТИ ПОВОДОМ ВИДОВДАНА 2013.
  • 5. јуна у биоскопу Крушевац са почетком у 18 сати замисао је да наше суграђане проведемо кроз наш царски Крушевац некад и сад и то кроз три филма: - Филм из 1971 године који је рађен у продукцији телевизије Крушевац. Наратор у филму је легенда нашег глумишта Миодраг Петровић Чкаља. Филм је рађен у црно – белој техници и траје 30 минута. - Још један крушевљанин који је кроз своје дело прославио свој град. Миомир Мики Стаменковић и његов филм о вољеном граду под називом КРУШЕВАЦ,1371-1999 у трајању од 19 минута. - КРУШЕВАЦ ЦАРСКИ ГРАД је новијег датума, рађен у продукцији туристичке агенције Голдинг, у трајању од 40 минута.
  • 7. јуна програмом ЧАРОЛИЈА ТИ И ЈА - покушаћемо кроз 5-тосатно дружење да најмлађим суграђанима кроз песму, игру, кловнове приближимо савремену дечију поезију. У програму ће учествовати: Тоде Николетић, Љубивоје Ршумовић, Перо Зубац, Раша Попов, Мадам Пиано, Арса С Марса, Пеђолино, Слободан Станишић, Власта Ценић, Милан Станковић, Александра Лукић, Матеја Бокан... и много других. Окупљање и велика журка у Пиониском парку од 17 до 19 сати, а потом организован одлазак до центра града где ће на платоу Дома синдиката бити изведен програм са почетком од 20 сати. Иначе, и много пре почетка програма на платоу испред Културног центра и кроз град ићи ће кловнови и њихово возило да забаве и анимирају децу. (у случају кише: Дефиле кловнова – Клуб КЦКЦ, програм Бела сала)
  • 10. јун у Пионирском парку отворена биоскопска сцена,а на репертоару су РУСКИ ФИЛМОВИ ЗА ДЕЦУ. Тачније ради се о филму под називом ТАЈНА ТРЕЋЕ ПЛАНЕТЕ који је намењен деци школског узраста јер је титлован али и фантастичан серијал чувеног руског цртаног филма МАША И МЕДВЕД за најмлађе суграђане. Пројекције почињу од 20 сати за најмлађе, а у 20:30 сати првопоменути дугометражни филм! (у случају кише: играоница у згради Пионирског парка)
  • 12. јуна је вече родољубиве поезије наших најпознатијих песника класика коју говоре глумци, чланови позоришног студија Културног центра Крушевац Бата Миладиновић као и песници и рецитатори....То је поезија коју знамо и памтимо као најбољу родољубиву поезију великих српских песника попут Милана Ракића Ђуре Јакшића, Десанке Максимовић... Музички украс овог програма биће етно група Лазарице. Место одржавања је башта клуба КЦК, а почетак је у 20 сати. (у случају кише: Клуб КЦК)
  • 17. јуна отварањем изложбе Моме Капора започиње први део триптиха РАСПЕТО КОСОВО. Изложба се реализује у сарадњи са задужбином Моме Капора, биће изложена његова оригинална дела, а гости су Љиљана Капор, Драган Јовановић Данилов – ликовни критичар и многи други.
  • 22. јуна наступиће ансамбл који је носилац највиших домаћих и страних признања, ансамбл који је 2003. Одликован ОРДЕНОМ ВУКА КАРАЏИЋА ПРВОГ СТЕПЕНА, основан давне 1948 као Ансамбл народних игара Србије, а којем сами играчи 1953. Године дају име КОЛО! Меморијални парк Слободиште са почетком у 21 сат. (у случају кише: Хала спортова)
  • 25. јуна два програма, тачније други и трећи део ТРИПТИХА РАСПЕТО КОСОВО. - У 19:30 сати у Легату Милића од Мачве књижевни програм Легенда Капор када ће се представити књижевни опус врсног уметника уз учешће драмске уметнице Раде Ђуричин. У - 21 сат на платоу цркве Лазарице – извешће се одломак из оригиналног либрета, сценске кантате(оперска форма) КРСТ СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА где је компоновање и оркестрацију урадио Мирољуб Аранђеловић Расински. У улози царице Јелене Тања Андријић (сопран), као цар Константин - Горан Крнета – првак Новосадске опере (бас)... (у случају кише: Крушевачко позориште)
2023  Културни центар Крушевац   globbersthemes joomla templates